prince george fbМалчуганите често имат измислени приятели, но компаньонът на малкия принц Джордж, първородния син на херцозите на Кеймбридж, в новия му дом, може и да не е толкова въображаем, макар и да е безплътен призрак на повече от 400 години, пише в. “Дейли експрес”.

Според легендата духът на Свети Хенри Уолпол обитава стария му дом Анмър Хол вНорфолк, където се нанесоха преди няколко седмици принц Уилям, съпругата му,херцогинята на Кеймбридж Катрин и първородният им син, принц Джордж.

Призракът е забелязван в градината на имението. Местни жители твърдят, че дори чуват неговия зов, когато задуха вятър. През лятото на Анмър Хол беше направен основен ремонт за 1,5 милиона лири, за да се осигури удобство на кралската двойка. Говори се, че херцозите на Кембридж са толкова влюбени в имота, че обмислят да го превърнат в своя главна резиденция. Анмър Хол е част от имението Сандрингам на кралица Елизабет Втора и е подарък от нейно величество за Уилям и Кейт.

Преди столетия обаче имотът е принадлежал на семейство Уолпол. Хенри приема католизицма, въпреки че религията е сурово потъпквана от Короната, и е ръкоположен за йезуитски свещеник. Той учи в чужбина, но въпреки опасността от преследване, през 1590 г. се връща в Англия, убеден, че ще може да проповядва свободно в Норфолк. Лошото време обаче отклонява лодката му и той акостира в Йоркшир, където е арестуван. Хенри Уолполе отведен в лондонския Тауър, където е подложен на продължителни и жестоки мъчения. През 1595 г. свещеникът е върнат в Йорк, където на 37-годишна възраст е обесен и удавен, а тялото му е разчленено. През 1970 г. е обявен за светец.

И въпреки че умира далече от Норфолк, духът му броди из земите на стария му дом.

Как приемат херцозите на Кеймбридж факта, че къщата им е обитавана от призрак? Според кралски източник те са били предупредени, преди да се нанесат, че ще си имат призрачна компания, но са реагирали шеговито с думите: “Никой стар дом не е пълен без своя дух”.

Източник: БТА