internetСеверна Корея беше ударена от абсолютен срив на интернет само дни след като САЩ ги обвини, че е хакнала Sony Pictures, пише “Мирър”. Президентът Обама тогава каза, че ще предприеме “пропорционален отговор” на кибератаката от страна на Пхенян. И вчера всички интернет връзки в страната заглъхнаха, след като имаха сериозни проблеми в неделя. Според Дъг Мадъри, аналитик в областта на интернет към “Дин Рисърч”: “Ситуацията е такава, че сега те са тотално офлайн. Не знам дали някой е предприел кибератака срещу Северна Корея, но това не е нормално за тях.

Обикновено интернет връзките там са много солидни, такова нещо не бях виждал никога.” В страната има четири официални интернет връзки, всичките са свързани с Китай. Междувременно стана ясно, че в САЩ ще има публично четене на сценария на скандалния филм „Интервюто” (“The Interview”). То ще се проведе на 27 декември в Ню Йорк, предаде ТАСС.

Мероприятието ще се състои в театър “Treehouse Theatre” и ще бъде безплатно за всички гости. Организаторите на четенето подчертаха, че са решили да предоставят възможността на всички желаещи, или уплашени от хакерската атака срещу „Сони”, да се убедят в тяхната свобода на словото. Четенето на сценария ще бъде направено от театрални комедийни актьори.

[spider_facebook id=”1″]