изтеглен файлОбщо 15 компании, институции и медии получиха официално признание за положените усилия в посока прилагане на успешни бизнес практики, ноу-хау, ефективен и иновативен мениджмънт, иновации, модерни технологии, развитие на човешкия ресурс, високо качество на предлагания продукт/услуга, позитивен обществен имидж и други. 

На пищна церемония бяха връчени първите годишни награди „Компания на годината” на 16 декември, съобщиха организаторите. Официалната церемония беше инициирана и организирана от единственото по рода си информационно издание с бизнес насоченост и дамска аудитория „Business Lady” с официалното партньорство на Българска търговско-промишлена палата, Софийска търговско-промишлена камара, Асоциацията на бизнес експертите в България, Mail.bg, Radar.bg, Bnews.bg, Blife.bg, b2bMagazine, Хайлайф, Svejo.net, Bulevard.bg и Business Lady Club.

В категория „Български застрахователен пазар” беше отличено Застрахователно АД „Виктория”. ЧЕЗ България пък грабнаха наградата за „Инвеститори в човешки капитал”.

За „Иновативна фармацевтична компания” бе обявена ГлаксоСмитКлайн България, а за лидер във „Външната реклама” бе наградена Метрореклама. Рефан България получиха приз за „Глобални постижения за повишаване на качеството на предлаганите продукти”.

За „Цялостен принос и грижа за обществото в направленията образование и култура” призът получи Самсунг България. В категория „Стволови клетки” бе отличена тъканна банка Cells4life. За „Бързо развиваща се тютюнева компания в България” беше обявена Бритиш Американ Табако.

КФМ пък спечелиха първото място за „Водещ български производител на месни продукти”. В категория „Българска козметика” призът бе връчен на уникалната българска козметика с екстракт от охлюви Natural Garden. За „Иновации в пластичната хирургия и прилагане на успешни бизнес практики в областта на медицината” наградата грабна д-р Ангел Енчев.

Bulgaria On Air пък бе отличена в категория „Бизнес телевизия”. За „Българска информационна агенция” отличие бе връчено на Информационна агенция Фокус. „Тройка на разсъмване” по радио Витоша получиха признание за „Най-висок рейтинг на сутрешно радио предаване”. В категория “Бизнес ценности и етични норми” призът заслужено отиде при Асоциация на бизнес експертите в България.

Специални участници на церемонията бяха Ваня Костова и нейният син и дуетен партньор Боян Михайлов. Те завладяха гостите с едни от своите непреходни хитове, които бяха съпроводени с гайда.

За доброто настроение на гостите се погрижиха още невероятните танцьори от Dance station и Afro Vibes Dance Project, а 6-годишната Моника Шахин обра овациите на публиката, откривайки церемонията с прекрасна коледна песен.

Вечерта завърши с неповторимото изпълнение на фолклорната певица Поли Паскова. Гостите имаха възможност да изпитат късмета си, участвайки в томбола с прекрасни награди, осигурени от Рефан България, българската козметика Revive Snails Extract и хотел „Земята и хората”. В знак на признателност към организаторите, Даниел Димитров получи специален подарък от Асоциацията на бизнес експертите – имитация на най-старото злато в света.
Наградите на списание Business Lady са продължение на основната цел на изданието – да споделя успешни бизнес модели, да бъде трибуна за различни професионални успехи и лични качества и достижения.

Целта на наградите „Компания на годината” е да се даде гласност на добрите бизнес практики, да се популяризира успешната индустрия в световен и локален мащаб. Да се фокусира общественото внимание върху иновативни и актуални модели за управление на бизнеса, като по този начин се поощри предприемачеството сред българската общественост.

По статията работи Мария Николчева; Любословие по Агенция „Фокус”