domuschiev_1bulfotoСобственикът на Лудогорец Кирил Домусчиев отново с лекота прекрачи границата на добрия тон в отношенията с обществото и се оплака от „хейтърство”, което се оказа, че го е разочаровало. Обикновено става така, когато не си съвсем наясно със смисъла на думите, които употребяваш. А сега Домусчиев окончателно ни убеждава, че редовно пропуска момента, в който е най-добре да си замълчи.

„Има голяма доза разочарование и неудовлетворение, защото хейтърството се превърна в национална черта – оплака се бизнесменът. – Завистта е нещо много важно и голямо в България. Каквото и да направиш, винаги след това си оплют. Това малко разочарова и си казваш „Защо го правя?”

После Домусчиев коментира темата за дузпите или по-скоро липсата на такива, свирени срещу Лудогорец в А група, но без убедителни аргументи.

Всичко това щеше да звучи нормално, ако беше казано от някой друг, който вече е демонстрирал, че е наясно с нормите на общуване между футболни босове, медии и публика. Защото на Домусчиев не са му много-много ясни точно тези отношения. Или поне не в нормалния им вид.

Патриотарските надъхвания за „националната кауза” чрез медиите, чиито гласове звучат като купени, постигнаха по-скоро обратен ефект и настроиха много иначе непредубедени фенове срещу Лудогорец Също така може ли човек да се сърди, че Лудогорец има по-малко фенове от Ливърпул и Реал. Ако е реалист, не може.
И да, частните проекти трудно се възприемат като национална кауза и не съществува задължение за запалянкото да харесва „правилния отбор”, защото така е решил собственикът на въпросния тим. Звучи ли ви хейтърско? Всъщност е същото като извратената логика, че трябва да харесваме само българските неща.

А когато се стигне до въпроса за дузпите, там вече хейтърите „мразят” без мярка просто защото наистина вадят статистика, от която може да му стане неудобно и на найдебелокожия съдийски шеф на света.

Нещата всъщност са попрости. Всеки по-трезв поглед към представянето на Лудогорец поведението и приказките на Домусчиев или футболните реалности в Шампионската лига се приемат за хейтърство. Което не е нормално и реалността го доказва. Другото са приказки, при които желаното се приема за реално.

Дата: 13.12.2014 01:53 Източник: Тема спорт – стр. 12

[spider_facebook id=”1″]