Instagram-LogoПриложението за споделяне на снимки Instagram задмина Twitter по брой потребители, след като обяви, че 300 млн. активни потребители месечно снимат, редактират и споделят снимки за пътувания, мода и храна, пише Financial Times. Приложението, което Facebook закупи за 1 млрд. долара през 2012 г., информира още, че през последните девет месеца броят на активните потребители е нараснал с една трета. Компанията тепърва ще започне да генерира приходи, тъй като бавно експериментира със спонсорирани постове и видеа на брандове, които биха се чувствали в свои води на страниците на лъскави списания, като Levi’s, Michael Kors и General Electric. Очакванията на eMarketer са, че през 2014 г. пазарът на мобилнареклама ще прехвърли 40 млрд. долара, като САЩ, Китай и Великобритания сформират 70% от пазара.

Основателят на социалната мрежа Facebook Марк Зукърбърг е на мнение, че нито една компания от колекцията му от приложения не бива да бърза да генерира приходи преди броят на потребителите да стигне 1 млрд. души. От своя страна Facebook, която има 1,35 млрд. активни потребители месечно, реализира по-големи приходи от очакваните вече шест поредни тримесечия. Instagram вече има повече потребители от Twitter, която през октомври съобщи, че има 271 млн. активни месечни потребители. Съоснователят и главен изпълнителен директор на приложението за снимки Кевин Систром коментира, че компанията работи, за да подобри търсенето и изживяването, превръщайки профилите по-лесни за управление.

Освен това дружеството възнамерява да постави „верифициращи баджове“ на профилите на известните личности, спортисти и марки. 4 години след основаването на Instagram всеки ден се споделят над 70 млн. снимки и видеа. 70% от потребителите на приложението са извън САЩ, като делът им нараства от 65%, колкото бе през март 2014 г., като компанията продължава да се разширява в глобален план. До момента в платформата са споделени над 30 млрд. снимки, което е повече от споделените през март 20 млрд. Instagram се оказва особено популярно приложение в модния свят и сред младежите. Но не липсва и конкуренция в лицето на приложенията Kik, YikYak и Snapchat.
Дата: 11.12.2014 10:29  Източник: www.dnes.bg

[spider_facebook id=”1″]