БЛИЦ Новини - Първо в БЛИЦ  Вадят бременна от горящата сграда на    Канал 3    (СНИМКИ)kanal 3Поне седмица “Канал 3” няма да излъчва пълната си програма, след като се оказа, че пораженията от пожара предната вечер са много по-големи от очакваното. Снощи обаче телевизията отново се върна в ефира в 19,13 ч – часа, в който пожарът я спря. Тя пусна кадри от огъня и интервюта със свои служители. Пълното завръщане обаче с новини, предавания и преки включвания ще е след седмица.

“Този пожар се случва в момент, в който “Канал 3” е в подем, но вярвам, че ще се върнем по-силни от всякога”, каза Ива Стоянова, програмен директор на медията. Все още не са ясни причините за пламъците, официалната експертиза се чака до дни. Към 19 ч миналата вечер пламъци обхващат помещението, където е сървърът на телевизията. Сигналът изчезва почти веднага. По всяка вероятност е станало късо съединение, предполагат от екипа. Опожарена е голяма част от техниката и паметта на медията, която се пази в сървъра.

Пострадала е и апаратната, откъдето се излъчват предаванията. С големи поражения е основното студио, което на практика е сърцето на “Канал 3”. В него се правят новинарските емисии, предаванията “Студио 3”, спортните новини и други тв рубрики. За известно време ще липсва и свидетелският глас на медията – преките включвания от мястото на събитието е традиция в “Канал 3” от съществуването . Въпреки стреса и липсата на нормални работни условия екипът на “Канал 3” всъщност е в телевизията денонощно, за да възстанови програмата. Ръководството предполага, че това ще се случи скоро, макар че сигурно ще се наложи да се използват старите студиа.
“Искам да благодаря на всички колеги, които във вечерта на пожара засвидетелстваха своята подкрепа към нас. Благодарности и към служителите на пожарната и Столичния съвет за сигурност, които реагираха бързо и положиха максимални усилия да се справят с тежката обстановка. Благодарности и към екипа на “Канал 3”, който не само запази самообладение, но помогна при евакуацията и на колеги от съседната ни медия“Фен тв”, сред които имаше и бременна жена. За радост, тя се чувства добре и дори днес е на работното си място”, каза Стоянова.

Жената е обдишвана в линейка на място, защото не посмяла да излезе сама от сградата заради гъстия дим. Само 2 мин след постъпилия сигнал на спешния телефон 112 няколко линейки и коли на Пожарна безопасност пристигнали пред сградата. Евакуирани бяха над 30 души от “Канал 3” и двама от “Фен тв”.

Най-голямото постижение на екипа е, че успя да се върне в ефира само 24 часа след пожара – нещо, което изглеждаше невъзможно миналата вечер.
Дата: 11.12.2014 06:42   Източник: www.24chasa.bg сн. Булфото