58100-the-sun-in-my-handВ търсене на успех в живота хората имат склонност да разчитат на неща, които изглеждат прости и лесни, или на неща, които преди това са им донесли някакви успехи. Такива неща може да включват натрупване на богатство или други ресурси, спечелване на много съюзници или прилагане на най-новите технологии и предимствата, които те носят.

Това са материални и механични неща. Истинската стратегия обаче е нещо психологическо – плод на разума, не на материална сила. Всичко материално в живота може да ви бъде отнето в някой момент: богатството ви изчезва, последният модел техническо чудо внезапно остарява, съюзниците ви изоставят. Но ако умът ви е въоръжен с изкуството на войната, няма сила, която може да ви отнеме всичко това. По време на криза вашият ум ще намери път към правилното решение.

Вашите действия ще имат неотразима сила, ако са основани на превъзхождащи стратегии. Както казва Сун Дзъ, ,да бъдеш непобедим зависи само от теб самия.”

Из. 33-те стратегии за войната,Робърт Грийн,  ИК Сиела

5752_robert-greene-author-booktraffic-cielaРобърт Грийн е завършил класическа филология в университета в Уисконсин. Aвтор e на няколко книги, сред които “48-те закона на властта”, “33-те стратегии за войната” и “Изкуството да съблазняваш”.
Живее в Лос Анджелис.

[spider_facebook id=”1″]