Сега четете
12 истории за Хари Потър в 12 дни до Коледа

12 истории за Хари Потър в 12 дни до Коледа

Изглежда Джоан Роулинг освен един от най-широко превежданите автори в историята на литературата, е и далновидна дама, която определено знае как да задържи вниманието върху себе си и творчеството си, как да вълнува аудиторията си и как най-ефективно да комуникира с нея.

FestiveSurpriseInsiderEvent_2Популярната авторка на поредицата за младия магьосник Хари Потър преди дни обяви старта на специална коледна кампания, която започва този петък. В кампанията #‎PottermoreChristmas в продължение на 12 дни до Коледа, всеки ден от 12 декември до 23 декември, точно в 13.00 ч. на страницата pottermore.com Роулинг ще публикува по една нова история за Хари Потър като Коледен подарък към всички свои верни читатели по цял свят. Те със сигурност са милиони и по всичко личи, че истерията около Хари Потър определено не е отминала, а феновете жадно очакват продължение на историята. Към момента към събитието обявено в социалната мрежа Фейсбук са се присъединили над 34 хиляди души в рамките само на 5 дни!

Какво точно ще включват новите текстовете, Роулинг не издава. Единственото, което споделя пред британския ежедневник The Telegraph е, че ще насочи вниманието към врага на Хари Потър и съученик от училището по магия „Хогуортс“ Драко Малфой и обещава в дните до Коледа да поднася изненада всеки ден, а „защо не и една-две нови отвари“.

Сайтът pottermore.com е достъпен от всяка точка на света и има версии на 6 езика, за да може да стигне до повече хора. За съжаление, българският език не е един от тях.

Вижте и

По-рано тази година, в деня на Вси Светии (Halloween) авторката зарадва почитателите си с неиздаван дотогава текст от над 5,000 думи свързан с поредицата за Хари Потър. В публикацията тя разкри характера на една от преподавателките в училището по магия Долорес Ъмбридж (Dolores Umbridge) както и лични разсъждения за героинята си. Още по-рано през годината, през юли, Роулинг публикува кратка статия за живота на порасналия вече герой Хари в стилистиката на хапливата журналистка Рита Скийтър (Rita Skeeter), която също е измислен персонаж от книгите на талантливата англичанка.

По официални данни седемте книги за Хари Потър биват издадени в тираж над 450 милиона копия в световен мащаб (към юли 2011 година) и са преведени на 67 езика.

10 декември, София
Източник: The Telegraph
Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре