Сега четете
Започва Международният панаир на книгата

Започва Международният панаир на книгата

Международният панаир на книгата 14От 9 до 14 декември в София ще се проведе 42-ят Софийски международен панаир на книгата, организиран от Асоциация „Българска книга“. Президентът Росен Плевнелиев ще участва в откриването на 42-ото издание на Софийския международен панаир на книгата. В тазгодишния Панаир на книгата участват рекорден брой изложители.

Събитието обхваща 4 етажа на НДК, като представя над 200 изложители на обща площ, надхвърляща 1200 кв.м. Включени са 7 чуждестранни участника: Румъния, Унгария, Иран, два руски щанда, инст. „Сервантес“, Сърбия. Културната програма има специално обособена сцена, която и тази година е на третия етаж на НДК. На щандовете на издателствата в предварително обявените часове писатели и поети ще раздават автографи. В рамките на панаира се провежда и Софийският международен литературен фестивал.

Основната програма ще се проведе от 9 до 14 декември на Мраморно фоайе на НДК. Цялото пространство от 300 кв. м. ще бъде оформено тематично и ще включва сцена, детски кът, кафене, щанд за книгите на авторите-гости и други заглавия от нордската литература. Литературният фестивал вече започна своите прояви.

Вижте и

Събитието е с богата програма, която включва: – представяне на 12 автори от 5 скандинавски страни (Дания, Норвегия, Исландия, Швеция, Финландия); – лекции и дискусии, организирани съвместно с катедра по Скандинавистика на СУ „Св. Кл. Охридски“; филмова програма, осъществена в партньорство с фестивала „Северно сияние“; специален панел за криминална литература; изложба на корици и илюстрации; атрактивна детска програма; вечери с поезия и музика.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре