Дейвид Балдачи„Довършителката” е първият фентъзи роман на Дейвид Балдачи (Издателство “Сиела”, Превод от англ. език  Деян Кючуков, стр. 456, цеса: 17 лв.). Романът е едно невероятно приключение, изпълнено с опасности, напрежение и очарователни обрати в духа на шедьоври като „Властелинът на пръстените”, „Хари Потър” и „Игрите на глада”, от които неотразимият автор на бестселъри Дейвид Балдачи е черпил вдъхновението си. Това е книга за живота, за мечтите и за върховете, които трябва да покорим. Вега Джейн никога не е напускала родното си село Горчилище, но това не е нещо необичайно – никой никога не напуска Горчилище.

Всичко се променя, когато вижда своя ментор и приятел Куентин Хърмс да бяга в забранената зона на Мочурището, където обитават страшни зверове. Преследван е от членовете на Съвета и от техните безмилостни кучета. Мистериозното бягство на Куентин подтиква Вега Джейн да потърси отговори на неудобни за Съвета въпроси, а това я отвежда до разкрития за машинации от миналото, които разбиват представите й за света.

Родното й място се оказва задушено от интриги и тайни, прикривани зад паравани от лъжи и заблуди. „Довърщителката” е едно невероятно приключение, изпълнено с опасности, напрежение и неочаквани обрати в духа на шедьоври като „Властелинът на пръстените”, „Хари Потър” и „Игрите на глада”, от които авторът на бестселъри Дейвид Балдачи е черпил вдъхновението си.

[spider_facebook id=”1″]