19_biala_prikazka1_big1“Бяла приказка” от Валери Петров на проф. Атанас Илков отново е на сцената на Столичния куклен театър (СКТ) – в памет на поета, който ни напусна тази година, и по повод на 90-годишнината от рождението на режисьора, който създава професионалното обучение за куклен театър у нас. Премиерата е на 13 декември, съобщават от трупата. Едно от най-емблематичните представления на СКТ, дело на проф. Илков, е играно за пръв път там през 80-те години на миналия век, а след това с текста се заема нов състав, който представя своята интерпретация през 2005 година.

След пет успешни сезона, спектакълът “се оттегля в заслужена почивка”, а днес възкръсва за нов живот. Представленията са от 10.30, 12.00 и 16.30 часа. “Бяла приказка” е любима не само на децата, но и на възрастните, защото в нея става дума за нещо много ценно – истинското приятелство. Постановката е колкото за малчуганите, толкова и за техните родители, които често не успяват да видят красотата около себе си, защото вечно са забързани и сериозни.

Затова елате при нас и се потопете в магията на нашата “Бяла приказка”, кани малки и големи зрители режисьорката Елза Лалева. Сценографията и куклите са на Майа Петрова, музиката – на Петър Ступел. Участват Здравко Димитров, Мими Йорданова, Нелла Хаджиева, Румелия Знаменова, Цветослава Симеонова, Анелия Ничева, Галина Веселинова, Надежда Тошева, Елза Лалева.

Информацията е на БТА./БНР
[spider_facebook id=”1″]