Сега четете
Lord of the Rings in Concert взриви „Арена Армеец”

Lord of the Rings in Concert взриви „Арена Армеец”

item_lordoftheringsХиляди фенове се събраха снощи в зала „Арена Армеец” в София за спектакъла на годината „Lord of the Rings in Concert”(Властелинът на пръстените – концертът).

Над 250 музиканти озвучиха на живо, в пълен синхрон с картината, първия филм от трилогията на Властелина. Музикантите от съставите на Българското национално радио, гост-диригента и солистите бяха аплодирани от над 10 000  през целия спектакъл, а в неговия край публиката остана на крака 15 минути.  Начело с швейцарския диригент Давид Райц, концерт-майсторът Мариан Краев и любимото сопрано на Хауърд Шор – Кейтлин Лъск, пътешествието от Графството до Мордор беше представено както никога до сега пред българската публика.

Събитието под формата на филм-концерт се осъществи за пръв път в Източна Европа именно у нас. Основни герои в очакваното от пролетта приключение бяха музикантите от Симфоничния оркестър, Смесеният и Детският оркестър на Българско национално радио, както и хорът на Софийските момчета.

От „средната земя” се присъединиха световноизвестният диригент Давид Райц (Швейцария) и Кейтлин Луск (САЩ), която е водещо сопрано в спектакъла по целия свят. Лично композиторът на музиката към „Властелинът на пръстените – концертът” Хауърд Шор я кани за солист на музикалната си творба.

Вижте и

На сцената феновете на “Властелина” за първи път успяха да видят и оригиналните инструменти, които чуждестранните гости носят, за да пресъздадат музиката на филма. Сред тях са пианото, върху което се свири със специални вериги, ирландската флейта и огромен акордеон.

Любословие по economic.bg

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре