Сега четете
"Ал Кайда" заплаши да екзекутира американски журналист

"Ал Кайда" заплаши да екзекутира американски журналист

Al QaedaТерористичната организация „Ал Кайда“ заплаши да екзекутира американския журналист Люк Сомърс, когото държи в плен, съобщи БГНЕС. Сомърс е похитен през септември 2013 г. на оживена улица в йеменската столица Сана. Видео с негово обръщение бе качено в интернет. На кадрите Сомърс напомня, че е държан в плен вече повече от година. „Приемам всякаква помощ, за да мога да се измъкна от тази ситуация. Уверен съм, че животът ми е в опасност.

И ето ме тук, седя и се моля, ако нещо е възможно да се направи, да бъде направено. Голямо благодаря!“, казва във видеото Сомърс. По думите на представител на „Ал Кайда“, 33-годишния Сомърс го очаква „неизбежна участ“, ако САЩ не изпълнят исканията на групировката в срок от 3 дни. Не се уточнява какви точно са исканията на терористите.

Преди седмица американски командоси предприеха опит за освобождаването на Сомърс. Опитът обаче бе неуспешен, а Сомърс преместен на друго място. „Предупреждаваме Обама за последствията от глупавите действия на неговата администрация“, заявиха тогава от „Ал Кайда“.
Дата: 04.12.2014 08:38 Източник: Любословие по www.segabg.com

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре