slivenУченици-журналисти от клуба по „Радио и телевизионна журналистика” към Хуманитарна гимназия „Дамян Дамянов“, работещи по проект УСПЕХ, интервюираха кмета на община Сливен инж. Кольо Милев днес. Румяна, Яна, Хаджер, двама Димитровци, Стилиан и Габи питаха градоначалника за мерките, с които общината ще опазва ремонтирания център.

Младите журналисти поискаха да знаят дали в Сливен ще има нови производства, ще се осигури ли охрана на полигона „Бършен“, ще се сдобие ли градът с площадка за екстремен велосипедизъм. „Подкрепям идеята и очаквам предложения за мястото, на което да изградим площадката за екстремен велосипедизъм“, отговори кметът. “За охраната на ремонтирания център и новите придобивки по него общината ще разчита на работещите в общинското предприятие „Общинска охрана и СОТ”, на служителите в МВР – Сливен, но най–вече на отговорност и съзнание от страна на самите граждани на Сливен“, каза Милев.

Кметът заяви, че през май община Сливен планира на мотополигон „Бършен” да се проведе Европейски кръг по мотокрос за деца, така че пистата ще се поддържа в добро състояние. Той допълни, че там ще се изградят по-сериозни заграждения и ще бъде забранен нерегламентирания офроуд, като за това ще следи „Общинска охрана и СОТ“. В близките шест месеца бул. „Цар Симеон” няма да бъде еднопосочен, тъй като водият цикъл ще приключи догодина, обясни кметът в отговор на въпрос за еднопосочното движение по булеварда. „След финала на този проект организацията на движение ще се подобри и градът ще се зонира, така че да има повече еднопосочни улици и булеварди и зони за паркиране“, обясни той.

По думите на кмета общината има идея за ново общинско предприятие за поддържането на обектите изградени с европейски средства, на спортните и туристическите обекти в общината. Очакват се и инвеститори за Сливенските минерални бани, заявен е интерес от новозeландска фирма за преработка на вълна в региона. „Искам да благодаря на всички, че инициирахте тази среща, защото тя е полезна и за питащите, и за отговарящите.

Продължавайте да задавате директни въпроси и търсете истината по обществено значимите теми”, каза кметът Кольо Милев. Клубът по „Радио и телевизионна журналистика” към Хуманитарна гимназия „Дамян Дамянов” дава възможност на учениците да се докоснат до професията на журналиста, а също така и да развият уменията си за работа в екип. Клубът по журналистика е под ръководството на журналистката Добринка Иванова.

Дата: 02.12.2014 09:38  Източник: www.agencia-sliven.com