Боян Калчев става вицепрезидент на Fox International Channels за региона

zx620y348_2427705Бившият финансов директор на bTV Media Group ще бъде финансов вицепрезидент на международната група

Дългогодишният финансов директор на bTV Media Group Боян Калчев, който напусна поста през юни тази година, става финансов вицепрезидент на Fox International Channels за Централна и Източна Европа (ЦИЕ).

Калчев ще управлява, ръководи и развива функциите и екипа на финансовите отдели на Fox International Channels в ЦИЕ. „От него се очаква да преобразува стратегическите насоки на бизнес операциите в тактически планове и да осигурява ефективното и ефикасното им прилагане и постигането на поставените търговски цели“, коментират от компанията. Калчев ще работи от офиса на компанията в София, а новата му роля е със стратегическо значение за компанията.

Боян Калчев беше част от екипа на bTV от самото създаване на телевизията през 2000 г., когато заема позицията финансов директор. През 2006 г. той става финансов директор на „Нюз Корпорейшън“ за Източна Европа и участва в управлението на телевизиите, част от групата, в Румъния, Сърбия, Полша, Турция и Латвия. След придобиването на bTV от CME през 2010 г. той встъпва в длъжността заместник финансов директор на bTV Media Group, като отговаря за финансовото управление на цялата група, която включва шестте телевизионни канала (bTV, bTV Comedy, bTV Cinema, bTV Lady, bTV Action и RING.BG), всички Web проекти и шестте радио платформи (bTV Radio, N-Joy, Z-Rock, Melody, Jazz FM and Classic FM). От средата на 2011 г. Калчев е финансов и изпълнителен директор и член на управителния съвет на компанията (след като Вики Политова стана главен изпълнителен директор – бел. ред.).

Боян Калчев има значителен принос към всеки аспект от развитието и постиженията на bTV като пазарен лидер през последните единайсет години. Кариерата му започва в одиторската компания Arthur Andersen, където в периода 1996 – 2000 г. специализира в областите енергетика и телекомуникации. Има диплома по приложна икономика от Американския университет в България.

Имена

Вижте и

Главният изпълнителен директор на италианската компания за управление на активи Pioneer Investments Сандро Пиери ще напусне дружеството, което е част от групата на Unicredit, в края на януари 2015 г. Той ще бъде наследен от заместника си и главен инвестиционен директор на компанията Джордано Ломбардо, който е част от екипа й от над 17 години. От своя страна Пиери работи за Pioneer Investments повече от десетилетие, а от юли 2012 г. заема настоящия си пост начело на дружеството.

Председателят на разработчика на игри за социални медии и мобилни устройства King Digital Мелвин Морисе подал оставка и ще се оттегли от базираната в Ирландия компания, съобщава BBC. Мениджърът и втори най-голям акционер в дружеството, добило популярност с хитовата си игра Candy Crush Saga, напуска „по лични причини“ и ще бъде заменен от Герхард Флорин, който е член на борда. През третото тримесечие печалбата на компанията, която излезе на борсата в Ню Йорк през март, се сви с 20% на годишна база, а приходите й намаляха до 514.4 млн. долара спрямо 621.2 млн. долара година по-рано, припомня BBC.

125
млн. долара предлага за френския футболен клуб „Олимпик“ (Марсилия) саудитският принц Алуалид бин Талал бин Абдулазиз ал Сауд, съобщава Arabian Business. Изданието цитира информация на френския L’Equipe, според която 59-годишният милиардер, който е председател на Kingdom Holding Company (KHC), е част от отправеното предложение за придобиване на френския футболен гигант. Една от сериозните спънки пред евентуалната сделка обаче би могла да се окаже Маргарита Луи-Драйфус – съпругата на покойния собственик на отбора Робер Луи-Драйфус, която отклонява офертите за продажба на клуба.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре