Сега четете
Снимки от старите ленти показват 60 години Обединена школа по изкуствата в Перник

Снимки от старите ленти показват 60 години Обединена школа по изкуствата в Перник

ipernik_201411_1416986432Фото изложба ще припомни първите години от основаването на Обединената школа по изкуствата към ОК „Дворец на културата“ в Перник. Празничен концерт с участието на бивши и настоящи възпитаници на школата ще отбележи годишнината.

Уникална фото изложба ще представи 60-те години от съществуването на Обединената школа по изкуствата към ОК „Дворец на културата“ в Перник. Черно-бели снимки, сред които има фотоси още от 50-те и 60-те години на миналия век, ще покажат първите години от основаването на школата и първите преподаватели и възпитаници. На снимките се разпознават младите лица на популярни днес музиканти, педагози и дейци на културата, които са започнали своята кариера в школата.

Изложбата проследява хронологично историята на институцията до днешни дни, когато в нея под вещото ръководство на педагози правят първите си стъпки
младите таланти на Перник. Бившите възпитаници на Обединената школа по изкуствата през годините и до днес се реализират успешно на музикалните сцени у нас и по света, отбеляза директорът на школата Славена Вражалска. Тук правят първите си опити в изобразителното изкуство и много млади художници.

По случай 60-годишния рожден ден на Обединената школа по изкуствата на 28 ноември от 17, 30 ч. в галерия „Любен Гайдаров“ в Двореца на културата ще се състои празничен концерт с участието на бивши и настоящи възпитаници. Своя музикален поздрав към всички, които ще се съберат в празничната вечер, за да се поздравят за годишнината, ще поднесат КО „Орфей“ с диригент Райчо Христов, Духовият оркестър с диригент Трифон Трифонов и солистката Елена Механджийска – също бивша възпитаничка на школата и Народният оркестър към АНПТ „Граовска младост“ с ръководител Венцислав Андонов.

Вижте и

Ръководството на школата е поканило гости от Министерство на културата, НМУ „Л. Пипков“, София, Национална музикална академия „Проф. П. Владигеров“- София, Съюза на музикалните дейци, медии, културни институти от областта и приятели, които да споделят празника.

Дата: 26.11.2014 09:32 Източник: Любословие по www.ipernik.com сн. ipernik.com

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре