Сега четете
Преглед на печата 26.11.2014г.

Преглед на печата 26.11.2014г.

newspaper_press1Мегаакцията на ДАНС срещу Ислямска държава е една от водещите теми в днешните вестници. Жандармерия, полиция и служители на ДАНС проведоха вчера мащабна акция, която трябваше да установи последователи на радикалната организация Ислямска държава у нас, съобщава „Монитор“.

Операцията се проведе в ромските махали на Пазарджик, Пловдив, Смолян и Хасково, а няколко ходжи и имами бяха задържани. Агентите нахлули първо вчера рано сутринта в циганския квартал „Изток“ в Пазарджик, след като получили сигнал за следи от терористичната организация там.

Акцията била разпоредена от Специализираната прокуратура по образуваното ново разследване срещу духовния лидер на мюсюлманите в квартала Ахмед Муса Ахмед, който бе осъден по т.нар. ислямистко дело на 1 година лишаване от свобода за проповядване на радикален ислям.

Вестник „Дума“ допълва, че в ромския квартал „Лозница“ в Асеновград на разпит в районното управление на полицията бе изпратен ходжата Стефан Димитров. Жилището му беше претърсено, а полицаите са иззели компютър. От прокуратурата обявиха, че ще дадат повече информация, когато е ясно, че няма с какво да се застраши разследването.

Само катаджии с бели фуражки вече ще спират шофьори за нарушения по Закона за движение по пътищата, а всичките им действия ще бъдат заснемани с видеокамери, пише „Труд“. Служителите на „Охранителна полиция” вече няма да вдигат „стоппалка“.  Това са част от мерките за борба с корупцията в КАТ, огласени от вътрешния министър Веселин Вучков. Всички пътни полицаи ще имат обозначителен бадж със снимка, име, фамилия и идентификационен номер”, обясни Вучков. Контролът на скоростта ще е само с технически средства. Ще се използват стационарните камери, които са 25 в страната. В действие ще влязат и 148-те мобилни камери. При засичане на нарушение с тях обаче шофьорът няма да се спира на пътя, а ще бъде призован да получи акта си в съответното РУП. За всяко спиране на автомобил катаджията ще трябва да информира в дежурния център.

КТБ отново е на първите страници и днес. Полиция ще охранява 1134 клона на банки в страната от 4 декември, когато започва изплащането на влоговете. Охраната и персонала на банките също ще бъдат увеличени. От полицията предупреждават за крадци и измамници около банките.

255 000 души чакат пари от КТБ, уточнява „Стандарт“. Толкова са хората, които имат депозити до 196 000 лева. Те обаче ще трябва да платят такса, ако искат да теглят парите си в брой. Трансакцията в друга банка е безплатна до 100 000 лева. А ако искаш да изтеглиш голяма сума, трябва да я заявиш няколко дни по-рано.

Вижте и

България оглави поредна срамна класация – държавната ТЕЦ „Марица-изток 2“ е най-големият замърсител сред всички промишлени заводи в Европа, а българите отново дишат най-мръсния въздух, пише вестник „Сега“.  Това показва разпространено вчера проучване на Европейската агенция по околна среда от 2012 г., което оценява щетите от замърсяването и чистота на въздуха във всяка една страна. В топ 30 на промишлените замърсители попадат още и два от тецовете, свързвани с бизнесмена Христо Ковачки – „Бобов дол“ и „Брикел“ с горивната си инсталация в Гълъбово.

„Предлаганата от ГЕРБ данъчна отстъпка от 200 лв. на година за родители на дете е символична и без значение за семейството.“ Това коментира вицепремиерът и социален министър Ивайло Калфин пред „24 часа“ по повод обявената от шефката на бюджетната комисия в парламента Менда Стоянова идея. „Възможността за намаление на данъците на работещи родители, докато децата станат на 20 години, е един добър вариант и бих го подкрепил, но в друг размер“, обясни Калфин.

Пред „Труд“ пък здравният министър д-р Петър Москов лансира идеята неосигурените да имат право само на помощ. Той препоръчва въвеждането на електронно здравеопазване, което ще намали кражбите в системата с 18%, а Здравната каса ще има право да не сключва договори с болници, които не отговарят на определени критерии и изписват болни без да са излекувани.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре