Сега четете
Правителство на косъм. Реформаторски кабинет в тежки времена

Правителство на косъм. Реформаторски кабинет в тежки времена

rumiana_by4varovaИнтервю с Румяна Бъчварова /резюме/

Тема: Правителство на косъм. Реформаторски кабинет в тежки времена.

Гост: Румяна Бъчварова, вицепремиер по коалиционните въпроси

Резюме: В студиото на „Лице в лице” вицепремиерът по коалиционните въпроси потвърди позицията на премиера Бойко Борисов за това, че няма да оттегли кандидатурата на зам.-министър Исмаилов.

„Мисля, че позицията на НП „Свобода и достойнство” по отношение на ДПС съвпада с позицията на ПФ. На този етап в парламента липсва достатъчното доверие между партньорите.”, посочи Бъчварова.

Много е важно да изясним позициите и да не правим хаотични движения в резултат на недоразумения и неизяснени позиции. Вече трета седмица правителството работи доста добре и доста интензивно, посочи тя.

„Не можем сега да решаваме въпроси, които поставят под съмнение неговата стабилност. Мисля, че от тук нататък ще има доста срещи за изясняване или сверяване на позициите, но по въпроса за Орхан Исмаилов позицията на Бойко Борисов е такава.”, подчерта Румяна Бъчварова.

Според нея правителството няма нужда от подкрепата на ДПС в случай, че ПФ оттеглят подкрепата си. „Ние заявихме, че ще работим с т.н гъвкави мнозинства, и че обединението на четирите политически сили ще бъде по приоритетите на общата програма, която споделяме. От тук нататък всяка една от партиите остава с възможността да отстоява своята политическа идентичност.”, коментира още вицепремиерът.

Вижте и

Тя сподели, че в ГЕРБ има хора, които не са доволни от ситуацията, има хора, които още не са свикнали с факта, че трябва да съгласуват всички с останалите им партньори, но лека полека преодоляват този проблем.

„Ако формулата не сработи добре, провали се или работи относително кратко означава, че тя не е най-подходящата. Ако отидем на нови избори избирателите ще трябва да преценят за кого гласуват и как искат да бъде формирано управлението им.”, каза Румяна Бъчварова.

bTV, „Лице в лице“

[spider_facebook id=“1″]
Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре