17315Най-доброто от кулинарната ни история в 560 страници събира новата книга “Българска традиционна кухня” (Издаталство Софтпрес,Автор: Илиян Димитров, цена: 23,99 лв ). Книгата съдържа: – Над 1500 рецепти, групирани по категории – от свежи салати и пикантни разядки, през ястия с месо и постни деликатеси, до пухкави домашни печива, десерти, традиционна зимнина и ароматни ликьори; – Практични кулинарни техники и хитрини, които ще превърнат готвенето в удоволствие дори за начинаещите в кухнята; – Любопитни факти за българските обичаи и подбрани ястия, които се приготвят за най-популярните български празници – Богоявление, Ивановден, Великден, Гергьовден, Никулден, Коледа и много други.

Българска традиционна кухня е повече от сборник с рецепти. Това е книга, сбрала традициите. Още за книгата Българската традиционна кухня е пъстра плетеница от нашите обичаи, бит и религия, от географските особености на страната и многовековната история на държавата ни. Житото и баклата на траките, домашните животни на славяните и кобилското мляко на прабългарите са поставили началото на специфичната национална кухня, обогатена през вековете със зеленчуковите култури на Америка, богатите и ароматни гозби от Ориента и силното влияние на немските и френски кулинарни традиции след Освобождението.

И до днес ястията от националната ни кухня остават предпочитани за всяко поколение, защото в тях се крие онази невидима подправка на традициите, която прави вкуса неповторим. В Българска традиционна кухня e събранo най-доброто от кулинарната ни история.

Дата: 25.11.2014 11:52