Сега четете
Приключения и алпинизъм на "Банско филм фест"

Приключения и алпинизъм на "Банско филм фест"

bansko-film-fest-2011-filmФорумът е единственият международен фестивал за планини и екстремен спорт

И тази година четиринадесетото издание на Банско филм фест“ ще предложи на българската публика над 100 филма за екстремни спортове, приключения и алпинизъм. Официалното откриване е на 25 ноември.

Това е единственият международен кино фестивал за планини, пътешествия и екстремен спорт на Балканите.

„Ще бъдем в Хималаите, Андите, Патагония, в Арктика, Антарктида, в Китай, Норвегия, в пустинята в Оман, в Алпите, няколко пъти ще бъдем в Антарктида, в Аляска ще бъдем няколко пъти, включително и с българския филм“ – каза Натали Петрова – директор на Международния фестивал на планинарския филм „Банско филм фест“.

Част от филмите са посветени на бита, религията и културата на планинарските народи. Ще бъдат представени 130 филма, от които и осем български ленти – предназначени за зрителите от всички възрасти.

Вижте и

И тази година българската публика ще има възможността да се срещне с известни чуждестранни гости, сред които Жералдин Фаснахт от Швейцария, позната като най-екстремната дама в света, и високопланинския фотограф Давид Гьотлер, покорил шест осемхилядника. Лице на всички материали на фестивала е българският алпинист биолог Боян Петров.

„Банско филм фест 2014“ създава нужната атмосфера за всички търсачи на силни усещания, които могат да се докоснат до осъществените мечти на авторите на филмите. Десет изложби ще украсят фоайетата на фестивалният център. Форумът продължава до 30 ноември, входът е свободен.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре