„Под прикритие“ и „Четвърта власт“ със седем награди

Снимка: Емил Колев, Хайлайф

За втора поредна година зрителите определиха сериалите на БНТ като най-добрите в телевизионния ефир у нас. Хитовите поредици „Под прикритие“ и „Четвърта власт“ триумфираха със седем награди на вторите годишни награди „Jameson Златна бленда“, които се присъждат след гласуване от публиката и жури от кинокритици и журналисти.

Седем бяха призовете, които националната телевизия спечели в едни от най-престижните филмови награди у нас и миналата година.

И двете най-големи награди – за любим сериал на публиката и най-добър сериал на журито, отидоха при поредиците, продуцирани от Българската национална телевизия. Феноменът „Под прикритие“, който е хит сред телевизионната аудитория на няколко континента, безапелационно събра най-много онлайн гласове от зрителите и за втора поредна година е техният любим сериал. Политическият трилър „Четвърта власт“, който извади на показ тайните на взаимоотношенията между власт, медии и служби, е най-добрият сериал според преценката на журито.

“ Признанието на зрителите и професионалното жури е важно, защото идва в момент, в който предстои да защитя пред мениджърския борд, създаването на втори сезон на „Четвърта власт“ и пети сезон на „Под прикритие“. БНТ е лидер в продуцирането на телевизионни сериали, но за нас е от значение успехът да идва при силна конкуренция. Надявам се комерсиалните телевизии да влязат през следващия сезон в активно производство на водещото за световния телевизионен пазар съдържание – сериалите.  Това е в интерес на зрителя  и на развитието на българския пазар“, каза програмният директор на БНТ 1 и продуцент на двата сериала Севда Шишманова.

Мариан Вълев, който направи една от най-запомнящите се роли като Куката в „Под прикритие“, бе определен от публиката като „Лошото момче на България“. Най-запомнящата се реплика от български сериал също е от „Под прикритие“ – „Много предатели, брат!“ на Захари Бахаров като Иво Андонов.

Като най-добра сюжетна история зрителите определиха драматичната развръзка на войната между комисар Попов (Владимир Пенев) и мафиота Джаро(Михаил Билалов). Взривоопасните им отношения завършиха със смъртта на Петър Туджаров, който бе застрелян от героя на Владо Пенев на гроба на убитата му дъщеря.

Вижте и

Зрелищното преследване на Петър Туджаров от екипа на инспектор Попов  из улиците на Свети Влас от четвъртия сезон на поредицата събра най-много гласове в категорията „Най-добра екшън сцена“. “Киното е добре заснети много добри истории” каза Виктор Божинов, режисьорът на “Под прикритие”, при получаване на наградите за продукцията.

Ченгето под прикритие и водещ на БНТ Ивайло Захариев бе определен от зрителите като откритието на отминалата телевизионна година. ”Ивайло е откритие на БНТ с дебюта си във филма “№1“, което му отвори пътя към каста в сериала” разкри историята на избора на главния герой на “Под прикритие” Боряна Пунчева, ръководител на “Студио Екран” .

На церемонията, която удостои с голямата награда на журито “Четвърта власт” бяха режисьорите Димитър Коцев-Шошо и Стоян Радев и актьорите от сериала Атанас Атанасов, Мила Парушева и Анастасия Неделчева. “Това е сериалът, с който обществената телевизия БНТ започна дебата за необходимостта от безпристрастна и силна журналистика срещу анонимните сайтове, жълти издания и медийни бухалки, които заливат и деформират обществото ни” каза изпълнителният продуцент на поредицата Найо Тицин.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре