Сега четете
bTV с 3 филма на Киномания 2014

bTV с 3 филма на Киномания 2014

KaradochevaТри филма, създадени от екипа на документалната поредица „непознатиТЕ“ на bTV са включени в програмата на тазгодишното издание на Киномания. Това са „Ватерло”, „Портрет на една дама” и „Париж на Богдана Карадочева”.

Журналистът и продуцент Георги Тошев, автор на документалната поредица „непознатиТЕ“, представи в зала „Люмиер“ на НДК филмът АББА P.S. Той разказва историята на най-известната поп група в света. Тошев успява да се срещне с четиримата от великолепната четворка и да покаже какво се случва с тях 40 години след успеха им с песента „Ватерло“.

Историята на АББА не е сензация. Тя е обикновена среща на необикновени таланти. Те преживяват своето лично „Ватерло“, но не се оставят то да бъде единствено. Историята им наподобява филм. Не холивудски, а просто шведски. В нея съжителстват елементи от великата северна сага, преплитат се триумф и трагедия, богатство и бедност.

На 25 ноевмри от 18:30 часа в кино „Люмиер“ е премиерата на документалния филм „Портрет на една дама“ посветен на актрисата Татяна Лолова. Това е първият документален филм, разказващ за живота на една от най-обичаните български актриси.

Вижте и

На 28 ноември от 18:30 часа Ема Константинова и Георги Тошев представят лентата „Париж на Богдана Карадочева“, който проследява житейските перипетии на певицата през 70-те години във френската столица, съжителството й с Емил Димитров и Далида, работата й в прочутото парижко кабаре „Распутин“.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре