Сега четете
Най-доброто шоу на лед отново по БНТ

Най-доброто шоу на лед отново по БНТ

bntПрез ноември и декември ефирът на Българската национална телевизия предлага на своите зрители най-силните турнири във фигурното пързаляне. Месеци след Олимпийските игри в Сочи започна новият сезон на най-красивия леден спорт.

БНТ HD излъчва пряко европейските стартове от сериите „Гран При“. Миналата седмица зрителите наблюдаваха надпреварата в Москва. От 21 до 23 ноември предстои да бъде показана и тази в Бордо, както и големият финал в Барселона от 11 до 14 декември.

В тези серии са поканени само най-добрите фигуристи. Във всеки старт от „Гран При“ сериите участват по 12 жени и мъже и по 8 танцови и спортни двойки. Всеки от тях има право да участва на две от общо шестте състезания, а най-добрите шест във всяка дисциплина се класират за финалното състезание.

Някои от олимпийските медалисти продължават битките, в които обаче се намесват и нови претенденти. Парадът от звезди се води от олимпийския шампион при мъжете Юзуру Ханю от Япония, европейския шампион Хавиер Фернандес /Исп./, сребърните олимпийските медалисти при спортните двойки Ксения Столбова/Фьодор Климов.

Вижте и

При жените надпреварата пропуска олимпийската шампионка Аделина Сотникова, която се контузи, но в шоуто е европейската шампионка Юлия Липницкая. Ново разпределение на силите ни очаква при танцовите двойки, където най-добрите два дуета от последните пет години приключиха кариерите си – олимпийските шампиони от Ванкувър 2010 Теса Вирту/Скот Мойр /Канада/ и от Сочи 2014 Мерил Дейвис /Чарли Уайт/САЩ/. Голямата интрига е между бронзовите олимпийски медалисти Елена Илиних и Никита Кацалапов от Русия, които се разделиха и през този сезон са с нови партньори.

Всеки кръг от европейските стартове има награден фонд от 180 000 долара, а на финала ще бъдат разпределени 272 000 долара. Те са загрявка и за големите шампионати на ISU – европейският и световният, които БНТ също ще излъчва на живо.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре