Сега четете
11 града се включват в Нощта на театрите 2, Варна ще включи и документален филм

11 града се включват в Нощта на театрите 2, Варна ще включи и документален филм

Нощта на театритеЧетири театъра в страната – в София, Благоевград и Смолян, ще пуснат зрители зад кулисите в чест на второто издание на Нощта на театрите на 15 ноември (събота), за да открехнат малко тайната на това как се подготвят спектаклите. Миналата година към обиколките из гримьорните, гардеробиерните и сценичните механизми имаше огромен интерес, затова тази година инициаторите за отворените врати – Народният театър и Софийската опера, са подготвили истински маратон, който започва от 11.00 часа сутринта.

В операта той ще продължи цели 17 часа, като желаещите да научат тайните на оперното изкуство ще бъдат организирани в 15 тура, а в Народния – в 9. Кулминацията от цялата поредица от събития на „Дондуков” 30 ще бъде премиерата на балета „Спящата красавица” от П.И. Чайковски (19.00 ч) като в партията на Аврора ще видим примабалерината Катерина Петрова.

Народният е включил благотворителният спектакъл „Мечтата на Наташа” (16.30 ч), приходите от който ще отидат за здравния фонд на Съюза на артистите. Вечерта зрителите могат да отидат на хитовия спектакъл на Камен Донев „Работно време”. Разходка из театралните лабиринти предлагат още в Благоевград (от 12.15 ч) и Смолян (от 21.00 ч).

Общо 150 представления, музикални изпълнения, изложби и презентации на книги са включени в тазгодишната Нощ на театрите, като специално за случая билетите ще бъдат намалени. Единадесет български града ще участват в европейската инициатива, като сред новоприсъединилите се е и град Шумен. Повечето софийски, пловдивският и варненският театър са предвидили по няколко представления на ден, включително и детски.

Вижте и

Двама от посланиците на Нощта на театрите – Юлиан Вергов и Владо Карамазовще се срещнат с феновете си след представлението „Арт” в Сатирата, като за първи път вместо Захари Бахаров ще влезе Владо Пенев.
Същото ще направи и Варненският театър, който е включил в богатата си програма и благотворителна прожекция на документален
филм.

Пловдив пък кани на репетицията на „Евридика” от Сара Рул с Луиза Григорова.Другия посланик на Нощта на театрите – Иван Юруков, можем да видим в едно от най-силните представления на Театър 199 – „Червено”, заедно с Георги Кадурин. Повече от година Силвия Петкова от театър „София” организира представяне на пиеси на млади драматурзи. В събота тя, Васил Дуев, Дарин Ангелов и Тодор Тонев ще представят най-новата пиеса на Катя Лимончева „Нощта, в която…” в Bar Backyard (ул. „Шишман” 22). Освен това Дарин Ангелов, който заедно със Стефан А. Щерев са сред най-ревностните посланици на Нощта на театрите, ще развежда зрители зад кулисите на Народния. Още за вътрешния живот на театъра може да научим от фотоизложбата на Симон Варсано „Нощни персонажи”.
Дата: 12.11.2014 07:37 Източник: Любословие/vnews.bg

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре