Сега четете
Тържества по повод 125 години предучилищно възпитание в Шумен ще се проведат в града

Тържества по повод 125 години предучилищно възпитание в Шумен ще се проведат в града

125 години предучилищно възпитание в Шумен
снимка: Община Шумен, архив

Със “Среща на поколенията” на 14 ноември, петък, от 17.30 ч. в зала „Форум” на хотел в града ще приключат тържествата по повод 125 години от началото на предучилищното възпитание в Шумен. Това съобщиха от пресцентъра на общинската администрация. В програмата на тържеството ще вземат участие над 60 деца от различни детски заведения в града.

На празника се очаква да присъстват председателят на Съюза на българските учители Янка Такева, председателят на Сдружението на директорите в средното образование Стефанка Балева, кметът на Община Шумен Красимир Костов, заместник-кметът по култура, просвета и образование на общината Живка Тонева, много гости, както и над 250 бивши и настоящи учители и директори на детски градини от Община Шумен.

Началото на общественото предучилищно възпитание в Шумен е поставено през 1889 г., когато Шуменската община с финансовата подкрепа на Министерството на народното просвещение, открива забавачница. За първа учителка е назначена Станка Попова, получила специална подготовка за детска учителка в Софийската девическа гимназия. През тази учебна година в Община Шумен функционират 32 детски градини. В 132 групи са обхванати 3 024 деца.

Вижте и

Любословие по информация от Община Шумен, 12.100.2014

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре