Сега четете
Преглед на печата

Преглед на печата

pressДнешните вестници излизат със заглавия, посветени на договорката между ГЕРБ и Реформаторския блок за състава на бъдещото правителство.

Сега пише „ГЕРБ и реформаторите сглобиха кабинет на отчайващия компромис“, „Преговори, от които ти иде да се разплачеш“ и още – „Бойко Борисов запазва контрола върху ресурсните министрества, а отстъпва на партньорите си проблемните“.

Според 24 часа „Бойко повтаря формулата на съгласието 13 на 7 на 1, като единицата е за вероятния министър от АБВ.

И Стандарт пише в същия дух – „Бойко премиер по формулата 13 към 7 към 1“ и съобщава, че Веселин Вучков ще е министър на вътрешните работи, а правителството ще започне работа с актуализация на бюджета.

Труд излиза със заглавие „България на крачка от спасението“ и предлага пълния състав на проекта за правителство, според който, вътрешният министър и министърът на правосъдието от служебния кабинет остават.

Заглавието на Преса е с уговорката „предпоследно“ – „Борисов отстъпва седем министри на реформаторския блок“. Най-тежка била битката за МВР, начело застава Веселин Вучков, допълва вестникът.

Капитал дейли предупреждава, че от АБВ все още не са заявили окончателно дали ще дадат подкрепата си за новото правителство, въпреки информациите за предвиден министрески пост за формацията.

Според заглавието в Дума „Дават на АБВ един министър“, а интерпретацията на Земя е „Бойко премиер с рояк министри“.

В днешните вестници има коментари на специалисти за самозапалилите се мъж и жена през последните два дни и какви са мотивите за подобен отчаян ход. Лекари подчертават, че не бива да се спекулира с това в контекста на политическата ситуация и че не бедността е водеща в подобни случаи.

Водещото заглавие на Телеграф предупреждава за нова измама, която компютърен специалист продава за осем хиляди лева. Става дума за устройство, с което на бензиностанции ни лъжат с количеството купено от нас гориво. Плащаме 20 лева, но сме получили гориво за 17.

Според Монитор от догодина здравната вноска ще се увеличава плавно с цел от 8 на сто да стане 12 на сто от доходите ни.

Вижте и

Новинар избира за заглавие на първа страница как ученици от добричката езикова гимназия осъществили уникална радиовръзка с Международната космическа станция с помощта на НАСА.

Пенчо Мартишки от обсерваторията в Рожен казва в интервю за вестника, че не само човешката дейност е причина за промените в климата и че глобалното затопляне е постоянен процес. Мартишки казва още „Ако някой допуска, че само нашата планета е населена, сигурно греши“.

В интервю за Преса социолозите Петър-Емил Митев и Андрей Райчев прогонзират, че мажоритарният вот ще върне двуполюсния модел и че тезата, че мажоритарното гласуване ще вкара в парламента личности, е погрешна.

Дума съобщава, че сънародникът ни Ганчо Бояджиев, ученик на операта прима Гена Димитрова, за втора поредна година участва в швейцарския подбор за песента, с която федерацията ще се представи на конкурса за песен на Евровизия.

Телеграф допълва темата с информацията, че и сънародничката ни Симона Сиванио участва в състезанието кой да представлява Швейцария в „Евровизия“.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре