Сега четете
100-годишните последици от Първата световна война премиерно по Viasat History

100-годишните последици от Първата световна война премиерно по Viasat History

Дългата-сянка„Дългата сянка“ или какви са 100-годишните последици от Първата световна война премиерно по Viasat History

Поредица от завладяващи истории ще представи през ноември Viasat History на своите зрители.

На 3 ноември от 21 часа е премиерата на единствения по рода си документален филм “Смъртта на Сталин – краят на една епоха”. Безспорно това е събитието, което представлява уникална историческа повратна точка в средата на 20-ти век. Йосиф Сталин умира на 5 март 1953 г. Веднага след като новината се появява във вестниците, повече от 1,5 милиона опечалени от цялата страна се събират по улиците на Москва, за да отдадат последна почит. Смъртта му обаче, незабавно предизвиква и започването на жестока борба за власт в Кремъл. За изненада на мнозина този, който в крайна сметка се оказва победител в борбата и заема мястото на Сталин, е Никита Хрушчов. В този филм двойникът на Сталин, служители на тайните служби, синът на Хрушчов и други за първи път разказват невероятната история на последните дни на Сталин.

Смъррта-на-Сталин

На 6 ноември от 22 часа стартира завладяващата премиерна поредица „Дългата сянка“, представена от известния историк Дейвид Рейнолдс. В нея той изследва отрицателното въздействие, което е оказала Първата световна война върху поколението, живяло по време на войната и се опитва да докаже, че конфликтът е предизвикал последици, с които ние все още се борим. В рамките на три епизода Рейнолдс разглежда внимателно трайното въздействие от конфликта и сянката, която той хвърля над цяла Европа през следващите 100 години. Запознайте се с въздействието на конфликта върху политиката, идентичността и националната памет – въздействие, което гарантира, че Голямата война никога няма да бъде забравена. Дейвид Рейнолдс представя факти за личности като Бенито Мусолини, Еймън де Валера, Филип Петен, Джеймс Рамзи Макдоналд и Томаш Масарик като изследва въпроса как тези мъже са оформили облика на постигнатия след войната мир – често по най-непредсказуеми начини.

„Търсачи на библията“ е другият премиерен минисериал, който зрителите на Viasat History ще могат да гледат на 27 ноември от 21 часа и на 29 ноември от 22 часа. През 1908 г. търсачите на Библията Чарлз Фриър, Честър Бийти и финансистът Джей Пи Морган, се отправят на изследователска мисия в Близкия изток в търсене на първите писмени документи на християнството. Те откриват редица ранни библейски текстове, изгубени в продължение на векове, погребани под пясъците на пустинята и скрити в библиотеките на древните манастири. Те откриват и сериозни доказателства от най-ранните векове на християнството – когато все още е било възможно да се чуе отзвукът на гласа на Исус. Но след като текстовете са били сглобени и преведени, те са трансформирали разбирането за произхода и еволюцията на Новия завет и християнството. „Търсачите на Библията“ са се отправили на своята мисия, за да търсят документални доказателства, които да затвърдят тяхната вяра, а са открили една много по-различна истина, която заплашва да разклати основите на християнството.

Вижте и

Der Weg in den Untergang

Последната премиера през ноември по Viasat History е на документалния филм „Пътят към войната: Краят на една империя“, който ще се излъчи на 27 ноември от 22 часа. Използвайки сложни възстановки, завладяващи компютърни изображения и непоказвани архивни кадри, тази продукция търси отговор на въпроса как е произтекло убийството на херцхерцога на Австрия Франц Фердинанд в Сараево през 1914 г. и как Австро-Унгария е използвала това събитие, за да започне война срещу Сърбия. Филмът проучва въпроса как този регионален конфликт предизвиква Първата световна война, в която са убити над 17 милиона войници и цивилни и са ранени повече от 20 милиона души.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре