Сега четете
Преглед на печата 04.11.2014

Преглед на печата 04.11.2014

IMG_2199„Социалните системи са пред блокаж заради липсата на пари“, пише вестник „Сега“ на първа страница и допълва, че за втори път тази година е почти напълно изчерпан и резервът за справяне с бедствията.

„15 на сто ръст на заплатите, иначе затъваме“ – под това заглавие „24 часа“ помества интервю с председателя на КНСБ Пламен Димитров.

„Бихме Германия по цени на храните“, гласи заглавието на първа страница на „Новинар“.

„Горивата най-евтини от три години“, констатира вестник„Преса“ и отделя две страници на темата.

„Капитал дейли“ се спира на ефекта на кризата с КТБ върху депозитарния пазар. След първоначалната паника три поредни месеца парите на вложителите се връщат предимно в банките с чужди собственици. Лошата новина е, че от банковата система скоро ще бъдат изтрити депозити за около 1.7 милиарда лева – сумата на негарантираните влогове в КТБ, което според „Капитал дейли“ има и добър нюанс – ще направи вложителите по-избирателни поне за кратко.

Повечето вестници съобщават на първа страница за 39-годишната жена, която се самозапали пред президентството.

„Без предупреждение и без да издигне някакви искания фотографка се запали пред президентството“, пише „24 часа“ и посвещава втора и трета страница на трагедията.

Инцидентът е водеща тема и за „Стандарт“. „Недоимък принудил Лидия Петрова да чисти входове“, пише изданието.

„Трагедията не е сюжет от политическите дебати“ – под това заглавие психиатърът д-р Николай Михайлов отбелязва в коментар на първа страница на „Преса“, че всяка трагедия от такъв тип е гигантски въпрос към обществото, което трябва да реагира не с повърхностни чувства, а с разум и отговорност. Според д-р Михайлов медиите имат максимална отговорност да коментират сдържано, за да не се предизвика копирна вълна.

„Коалиционно споразумение още няма. Реформаторите искат 4 – 5 министерски кресла“, гласи друго заглавие на „Преса“.

Темата е водеща за „Труд“, който отбелязва в заглавие, че Кунева, Кънев и сие предлагат свой кабинет, в който 80 на сто от предложените за постове са хора на Иван Костов. В два списъка на „Реформаторския блок“ Радан Кънев е премиер, допълва „Труд“.

Вижте и

„И групата на Бареков поиска да управлява“, гласи заглавието на първа страница на „Дума“.

Вестниците коментират разменените в социалните мрежи музикални послания от Радан Кънев и Бойко Борисов.

„Рапът ми е по-добър от хевиметъла ти“, е озаглавен коментарът на Юри Велев в „24 часа“. В подзаглавието се отбелязва: „Добре поне, че никой не пусна „Магистрала към ада“.

„Телеграф“ се позовава на източници от разузнаването, за да съобщи на първа страница, че 10 сирийци с български паспорти са минали на страната на „Ислямска държава“.
На тази тема е коментарът на първа страница на „Дума“, озаглавен „Пука ли ни все още?“.

Под заглавие „Всяко семейство с по две деца“ „Монитор“ дава подробности на първа страница за изготвена от учени от БАН доктрина за развитието на България през следващите 30 години.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре