Сега четете
Александър Маринов: Диалогът между ГЕРБ и Реформаторският блок е като между ням и глух

Александър Маринов: Диалогът между ГЕРБ и Реформаторският блок е като между ням и глух

128330183144380ГЕРБ и Реформаторският блок си говорят на различни езици, понякога диалогът е като между ням и глух. Това каза за Агенция „Фокус“ политологът доц. Александър Маринов на въпрос какво прави впечатление при срещите между двете политически формации.

Според него те се опитват да заобиколят сложните проблеми, да ги смекчат, но това не решава нищо. Политологът отбеляза, че дори в стремежа им да заобиколят трудните моменти по време на преговорите за коалицията те ще изскочат още в самото начало на реалното управление. „Не са много оптимистични впечатленията”, коментира Маринов. Вижте какво се случва при Реформаторския блок, където очевидно има няколко различни линии на поведение, има различни интереси”, заяви доц. Маринов. „Всичко това ме кара да мисля, че наистина, както каза служебният премиер проф. Близнашки, ще трябва да се направи правителство на всяка цена, само че като се направи правителство на всяка цена, резултатът няма да е такъв, какъвто очаква обществото и какъвто има нужда обществото”, добави той.

Правителство на принципа на пазарлъка или…

На въпрос от къде може да получи подкрепа едно правителство между ГЕРБ и Реформаторския блок Маринов заяви, че има два възможни отговора на този въпрос. „Единият е, ако става дума за обоснована, открита, честна към избирателите подкрепа, която би трябвало да произтича от съдържанието на програмите. Тогава можем да отговорим на този въпрос само, след като видим програмата и кажем „с тази партия има съвпадение по тези точки и можем да очакваме подкрепа от нея по тези законодателни и други решения на парламента и на правителството”. Другият вариант е подкрепа, която ще се осъществява на принципа на пазарлъка за някакви интереси, било просто, за да не се отиде на избори сега, било за някакви други интереси на една или друга партия”, обясни Маринов.

Вижте и

Любословие по Агенция Фокус; Снимка: Интернет

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре