Сега четете
Половината от горивата у нас – с отклонения в качеството

Половината от горивата у нас – с отклонения в качеството

benzinИнтервю с Васил Ненчев от Агенцията по метрология е технически надзор

Тема: Близо половината от горивата у нас – с отклонения в качеството. Какво още показа проверката на Агенцията по метрология е технически надзор?

Завишени са изводите за некачествените горива, не може да се каже, че 50 % от горивата в България са некачествени, каза в студиото на “Денят започва” Васил Ненчев от Агенцията по метрология е технически надзор. Той уточни, че проверените обекти не са масовите обекти, а са по сигнали на митници, проверяваните обекти са ведомствени бензиностанции и рискови обекти. Не може да се обобщи, че на българския пазар 50% от горивата са некачествени, открои Ненчев.

Вижте и

Той отбеляза, че всеки потребител може да се информира на бензиностанцията за горивото, с което зарежда, като изиска документи от самата бензиностанцията, които да удостоверят качеството му. Могат да се подават и сигнали на сайта на агенцията, трябва да се пазят и касовите бележки, за да знаем какво точно да проверяваме, добави Ненчев. От 10 до 100 хил. лева е санкцията, ако се установи нарушения в бензиностанциите. Може да достигне глобата от 50 хиляди до 200 хиляди по закона за възобновяемата енергия, открои още Ненчев.
БНТ „Денят започва”

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре