Сега четете
Светлана Джамджиева

Светлана Джамджиева

21Днес Светлана Джамджиева има рожден ден. Тя е главен редактор на Клуб Z. Основен спонсор на изданията е Огнян Донев, а Джамджиева е главен редактор на месечно списание и уебсайт. И двете се появиха на пазара в началото на март. Едно от първите интерюта тя даде за Любослослие.БГ.

Пожелаваме и успехи, дълголетие на изданието и много творчески реализации, а ако и остане малко време- отново да взима интервюта – липсват ни!

 

Първо в Любословие: Джамджиева за “Клуб Z” и журналистиката

Първо в Любословие: Джамджиева за “Клуб Z” и журналистикатаСветлана Джамджиева е журналист, завършила е българска филология. Радва се, че много от младите й колеги в новосформирания екип на „Клуб Z”пишат на правилен български език. Умение, което по нейни…

 

Светлана Джамджиева е работила във в. „Труд“ над 18 години. Написала е стотици материали – репортажи от горещи точки на планетата, коментари и анализи. Била е редактор, зам.-главен и първи зам.-главен редактор. Дълго е считана за една от най-приближените журналистки до Тошо Тошев.

Вижте и

Огнян Донев и Светлана Джамджиева работиха заедно и до 2012 г. Тогава бизнесменът беше миноритарен собственик заедно с Любомир Павлов във вестниците „Труд“ и „24 часа“, а Джамджиева беше главен редактор на „Труд“. Павлов и Донев бяха собственици на двата всекидневника едва две години. През лятото на 2012г. прокуратурата повдигна обвинения на двамата, когато те бяха в разгара на открита война с банкера Цветан Василев и депутата от ДПС Делян Пеевски.

През декември 2012г. целият дълг от 10 млн.лв., който „Медийна група България холдинг“ имаше към „Уникредит Булбанк“ беше прехвърлен към „Инвестбанк“. За управител на компанията беше вписана Венелина Гочева – преди главен редактор на „24 часа“ и член на борда на издателите на двата вестника. По-късно компанията „Про нюз България,“ която тя управлява, купи „Труд“ и „24 часа“. През пролетта на 2013г. бившият редактор от „Капитал“ Иван Михалев смени Светлана Джамджиева на поста главен редактор на в.“Труд“.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре