Сега четете
Дипломат в кухнята

Дипломат в кухнята

Дипломат в кухнятаКак изглежда традиционната източноизраелска кухня, какви са обичайните продукти и малките кулинарни тайни – всичко това разбраха гостите и журналистите в поредното издание на станалата вече традиция Кулинарна академия на Diplomat, в която тази седмица готви Негово превъзходителство посланикът на Израел в България г-н Шаул Камиса-Раз.
Той приготви три рецепти, характерни за домашната кухня – шакшука (ястие от домати, чушки и яйца, подобно на българския миш-маш); риба ала Камиса, в което бяха включени: риба „Тилапия“ (бяла риба), моркови, лук, чушки и домати; салата от моркови с лют червен пипер. Асистент в кухнята на Негово превъзходителство беше PR-експертът Наталия Димитрова.

Освен за да представи традициите на своя народ, посланикът се съгласи да участва в кулинарната академия, за да разкаже за инициативата на посолството да събере помощи и да осигури лекари и психолози за пострадалите от наводнението в гр. Мизия. Акцията, получила името „Топло сърце“, се проведе в рамките на изтеклия месец W и освен продукти “ от първа необходимост, дрехи и лекарства, позволи на пострадалите да се консултират с очен лекар и да получат нови очила безплатно.

„Израелският и българският народ са си помагали не веднъж в трудни моменти и затова ние чувстваме българите, като наши братя“ – сподели Негово превъзходителство пред развълнуваната аудитория.

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре