imagesИнтервю с Илиана Беновска, журналист, Владимир Йончев, журналист

Резюме: „Бойко Борисов си е събрал гласовете, които му трябват, но не може да ги легитимира”, коментира в предаването „Здравей, България” журналистът Владимир Йончев. „Има поне 50 депутати, които напират да го подкрепят. Това е цялото ДПС, което заяви, че би го подкрепило. Това е ББЦ, които  също изгарят да бъдат във властта. Вероятно и АБВ”.

Според Йончев обаче проблемът е, че ГЕРБ не може да легитимира тази подкрепа дори пред собствените си избиратели.

„Затова е номерът да се представи някаква коалиция. Патриотичният фронт е много склонен на това, но само техните гласове не стигат. Цялата битка е да се види какво е сътрудничеството на Реформаторския блок”, коментира още Владимир Йончев. „Борбата на Бойко Борисов е да получи легитимна подкрепа на Реформаторския блок”.

Според Йончев е важно също дали Борисов ще получи подкрепа от отцепници от Реформаторския блок, или тези, които не го подкрепят, ще бъдат отцепници.

„Който ще поеме кормилото на властта, трябва да е напълно сигурен с кого ще работи”, заяви журналистката Илиана Беновска.

Според нея ДПС няма празен ход никога и се развива много целенасочено.

„ДПС са предвидим партньор, те винаги са заявявали какво искат срещу какво. Когато Борисов сформира това мнозинство, ДПС ще ги подкрепят 300 дни”, смята журналистката.

Според нея Реформаторският блок ще се разцепи и поне два партии ще напуснат формацията.

Нова ТВ, “Здравей, България”

[spider_facebook id=”1″]