gurdiВ опит да накара потребителите да разберат потенциала на мобилната реклама, московската рекламна агенция Sarafan неволно предизвика над 500 пътни инцидента. Агенцията искала да наблегне на това колко много хора забелязват мястото за евентуална реклама от двете страни на движещите са камиони.

От Sarafan сложили върху такива камиони голяма снимка на гола жена, която държи гърдите си, както и надпис „Те привличат“. За съжаление, рекламата наистина привличала. Шофьорите по московските улици се заглеждали по гърдите от рекламата вместо да внимават в случващото се на пътя пред тях. От полицията отчели 517 пътни инцидента заради рекламата за по-малко от 24 часа. В крайна сметка се наложило властите да спрат от движение отвличащите вниманието камиони, докато рекламата не бъде свалена от тях.

Бизнесменът Илдар Юриев е един от многото, които пострадали от злополучната реклама. “Пътувах за делова среща, когато видях камион с огромна снимка на женски гърди да минава покрай мен. След това бях ударен от колата отзад, а шофьорът каза, че се е разсеял от рекламата“. Разгневени шофьори в Москва залели агенцията с искания за компенсация за причинените щети вследствие на рекламата. Говорител на агенцията се извини за инцидента, заявявайки, че компанията ще с радост ще покрие щетите на шофьорите, които не се покриват от тяхната застраховка.