unnamed

Инициативата бе обявена днес, на 16.10.2014 г., в деня, когато медията отбеляза своята трета годишнина „Купувам българско“ е новата кампания на БНТ 2 в подкрепа на българските млекопроизводители и млекопреработватели.

Пред  медиите Екатерина Генова, директор дирекция „БНТ Свят и региони сподели, че разбира журналистиката като социалноотговорна професия. И в тази връзка „БНТ 2 подкрепя  българските производители, които са заплашени от масови фалити заради въведеното ембарго от страна на Русия върху стоки от ЕС. В продължение на три месеца кампанията ще акцентира върху купуването на български млечни продукти.

unnamed (1)

„Купувам българско” се осъществява с подкрепата на Асоциацията на млекопреработвателите в България и Националната асоциация на млекопреработвателите. Техните членове ще поставят върху млечните си продукти специално изработени стикери с логото на кампанията. Стикерът гарантира, че млечните продукти съдържат уникалната българска бактерия „лактобацилус булгарикус“.

Изпълнителният директор на „Ел Би Булгарикум” Васил Зографов заяви, че „Купувам българско” ще помогне на всички български деца да познаят вкуса на истинското кисело мляко.

Oт Националната асоциация на млекопреработвателите заявиха, че „вследствие на ембаргото, от Европа започнаха да идват много продукти на дъмпингови цени. Tази инициатива призовава българския потребител към солидарност.

БНТ 2 организира и конкурс, в който всеки може  да участва трябва като да допълни изречението „Аз купувам българско мляко и български млечни продукти, защото…“.4733

Всеки месец жребий ще определи един от зрителите, довършил изречението. Той ще получи подарък хладилна чанта с млечни продукти от български производители. Подробности за конкурса и правилата за участие могат да намерят в сайта на БНТ – www.bnt.bg/kupuvambulgarsko.