Сега четете
България загуби шансовете си за Евро 2016 във Франция

България загуби шансовете си за Евро 2016 във Франция

България, Евро 2016Националният отбор на Норвегия надви България с 2:1 снощи в Осло. Българските футболни национали записаха отново срамна загуба и пропиляха рано шансовете си за класиране на Евро 2016 във Франция.Головете за скандинавците бяха дело на Тарик Елионуси в 13-ата минута, а Николай Бодуров изравни в 43-ата с глава. Резервата Хауард Нилсен в 72-ата минута донесе първата победа на „викингите“ над България в официален мач след осем опита.

Конкурентите ни в групата – Италия и Хърватия, победиха съответно Малта с 1:0 и Азербайджан с 6:0, и са с пълен актив от 9 точки след 3 мача. Норвегия е на трета позиция с 6 т., а тимът ни е на 4-то място с 3 т. Следващият ни мач е срещу Малта в София на 16 ноември.

Именно груба грешка в българската защита доведе до откриването на резултата между Норвегия и България, още в 13-та минута на мача от европейските квалификации.

Извеждащ пас от дълбочина, отправен от Шелбред. Тарик Елиунуси бе изпуснат от Апостол Попов, а Николай Михайлов не направи абсолютно нищо, за да спре минаващия покрай себе си нападател. Елиунуси размина всички в българския пеналт и се разписа за 1:0.

В 42-та минута след центриране на Манолев отдясно, Венци Христов засече с глава, но от външната страна на мрежата.

Минута по-късно, дойде и изравняването. Центриране от корнер на Георги Илиев, намери Бодуров на точното място, и въпреки че бе натиснат от Тетей, защитникът успя да отбележи с глава.

Андрей Гълъбинов се появи в игра за България десетина минути след старта на второто полувреме, а в 60-та бе в началото на интересна комбинация с Ивелин Попов, завършила с шут на Георги Илиев, минал на сантиметри от вратата.

Появата на 15-годишния Мартин Йодегаард в състава на Норвегия вдъхнови допълнително и играчите на терена, и хората по трибуните, които се радваха на всеки ход на младока.

Наистина окрилена Норвегия направи няколко опасни атаки, и в 72-та минута отново поведе в резултата. Шелбред намери Нилсен хитро в пеналта, като пасът мина между трима български играчи, и Нилсен се разписа пред погледа на Попов и Бодуров.

Вижте и

Малко преди това принудително терена напусна контузен Станислав Манолев, но появилите се Данчо Минев, а малко по-късно и Михаил Александров с нищо не промениха играта на нашия тим.

Вместо да търси един последен натиск, България просто чакаше мача да свърши, и сипеше по някоя топка в пеналта или край него.

Скандална ситуация край страничната линия сложи точка на спора. Йохансен се хвърли в краката на Любослав Пенев край страничната линия, Пенев се опита да предпази футболиста, но норвежецът вместо това ставайки, се опита да изблъска селекционера. Оттам се намесиха и още футболисти на двата тима, а накрая Йордан Минев и Йохансон бяха санкционирани с картони.

 

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментара (1)
  • С третото поредно layno от фамилия михайлови отборa е обречен # ТЕ погребаха Георги Петков, ТЕ ще погребат и Влади Стоянов, а и националния отбор # Има само две балерини с черни чорапогащници: Бернар Лама и НИКИ 4АЛГАТА # Цяла Норвегия скандира на Любо „MERSI” за изхвърлената от Левски звезда на Мерсин . . .

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре