roko ripРоко, клоунът, който веселеше децата в онкологиите и спешните отделения в София, си отиде. Малцина знаеха истинското му име – Марин Неделчев, хлапетата го познаваха единствено като смехотерапевта д-р Роко. Двамата с д-р Коко се превръщаха във вълшебници и омагьосваха болните хлапета в страната, в която истинските клоуни са толкова малко… Чудесата си правеха напълно безплатно.

Дегизирани като палячовци, Николай Николаев и Марин Неделчев предлагаха на малките палавници най-дефицитната стока – надеждата, добротата и смеха. За тях усмивката бе най-силното лекарство.

Коко и Роко създават преди десетина години спектакъла „Един балон с изненади”, след като се уверяват как песните, фокусите и скечовете им оказват въздействие, което допълва ефекта на медикаментозното лечение на децата. Министерството на здравеопазването одобрява проекта. Двамата успяват да намерят частни спомоществователи и така „докторите” успяват да обиколят всички софийски болници, а след това минават на визитация в Добрич, Варна и Каварна. Коко и Роко влизаха в детските отделения с подскоци и запяваха: „Ние сме доктори вълшебници и лекуваме с най-старото и евтино лекарство – смеха.”

[spider_facebook id=”1″]