Сега четете
Джихадисти сеят страх с публични разстрели

Джихадисти сеят страх с публични разстрели

syria-female-jihad-1Терористите от групировката „Ислямска държава“ са екзекутирали публично иракски журналист и още трима души, съобщиха свидетели на случилото се. Той бил обвинен в това, че не иска да работи с джихадистката организация, а вместо това служи на иракското правителство.

Екзекуцията била извършена в петк следобед в село, северно от Багдад. 37-годишният оператор Раад ал Азауи, брат му и още двама цивилни били публично разстреляни, разказват очевидци. Репортерът бил отвлечен на 7 септември. Той по-рано получавал смъртни заплахи от групировката, тъй като не искал да работи за джихадистите. Смята се, че някой от селото му го е издал на терористите и така те са успели да го хванат.

В същото време терористите са екзекутирали и още деветима души в Северен Ирак, заподозрени, че са свързани с антиджихадистки сунитски групировки. В град Аз-Заб, на 90 километра западно от Киркук, са били публично екзекутирани шест души. В град Байджи са били обезглавени трима души. Междувременно в арабски сайтове се появи наръчник за журналисти, разпространен от „Ислямска държава“.

В него на първо място се изисква репортерите да обявят подчинение към лидера на групировката Абу Бакр ал Багдади. След това се посочва, че снимки и описателни разкази могат да бъдат разпространяване без предварителното одобрение на групировките, но е задължително посочването на автора им. Репортажите, публикувани без одобрението на централата, са абсолютно забранени, а авторите им са обект на преследване.

Вижте и

Любословие по в. Стандарт, стр. 9, 12.10.2014

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре