Сега четете
102 години Български военновъздушни сили. Авиошоу „Това сме ние”

102 години Български военновъздушни сили. Авиошоу „Това сме ние”

graf ignatievoИнтервю бригаден генерал Иван Лалов командирът на авиобаза Граф Игнатиево

/резюме/

Тема:102 години Български военновъздушни сили. Авиошоу „Това сме ние”

Гост: Бригаден генерал Иван Лалов командирът на авиобаза „Граф Игнатиево”

Резюме: Днес ще има въздушни демонстрации. Зрителите ще могат да видят това, на което се учат пилотите. Ще може да се види техниката на зенитните и техническите войски. Има представена техника. Ще има въздушна демонстрация, всеки ще може да отиде до самолетите, да ги разгледа. На място ще има пилоти, които да отговорят на въпросите на желаещите, каза в студиото бригаден генерал Иван Лалов.
Авиационната професия носи сериозно количество риск. Ние не правим нещо извънредно, искаме да покажем на обществеността, това което можем и за което се готвим. Един работен ден на един боен пилот протича много динамично. Бойният пилот трябва да е в много добра физическа форма. Това се поддържа със спорт и с ритмично летене. Претоварванията, които изпитва един пилот, неговото тяло се увеличава шест пъти, изисква се добра кондиция и тренировка. За една минута един изтребител като МИГ-29 гори 200 литра в минута, то осигурява около 18-тонна тяга. Въздушните демонстрации съвпадат с предстоящото празнуване на 102 години от ВВС.

Вижте и

Гордеем се, че нашата страна е една от първите, които е възприела авиацията за свое кредо. България има нужда от нов боен самолет, за да може ВВС да изпълняват мисиите, които са им възложени, да защитаваме просторите на нашата страна. Необходим ни е нов изтребител. Не участвам в експертната група, която прави техническите изисквания за нов изтребител, но много от изтребителите, които съществуват в света отговарят на тези изисквания. Възможностите на човека и на изтребителя трябва да се съвместят, за да могат да изпълняват мисията, споделя още бригаден генерал Иван Лалов. Нашата професия буди възхищение у хората. От няколко години могат да се обучават пилоти жени. Пилотите в изтребителната авиация са подложена на сериозни натоварвания.

bTV, „Тази събота”

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре