Сега четете
Следизборни абсурди. Бунтове в Кюстендил и Дупница. С 800 гласа – депутат, с 8 000 – не!

Следизборни абсурди. Бунтове в Кюстендил и Дупница. С 800 гласа – депутат, с 8 000 – не!

prof-konstantinovИнтервю с проф. Михаил Константинов; Димитър Димитров – политолог /резюме/

Тема: Следизборни абсурди. Бунтове в Кюстендил и Дупница. С 800 гласа – депутат, с 8 000 – не!

Гост: Проф. Михаил Константинов; Димитър Димитров – политолог.

Резюме: В три поредни дни, в три града на страната – София, Кюстендил и Дупница, се състояха протести срещу новия депутатски мандат на Александър Методиев, по-известен като Бат Сали. Той става народен представител от Кюстендил, но не с гласовете на местните хора, а по волята на гласувалите в чужбина.

В Габрово също се стяга за протест в понеделник. Намерението на хората идва, след като стана ясно разпределението на мандатите в областта. Оказа се, че ДПС влиза с един народен представител, въпреки че партията е на предпоследно място по брой гласове. Първо място в района печелят ГЕРБ с над 39% и взимат два мандата. След тях са БСП със 17% и един мандат. Нареждат се Патриотичен фронт, след тях „Атака”, Реформаторският блок, „България без цензура” и едва тогава са ДПС.

Хората не могат да си обяснят как хора, които от няколко поколения живеят в Турция, драпат за българско гражданство и определят кой ще бъде втори или трети в Габрово. Те апелират към всички депутати, които ще влязат в новото Народно събрание, да работят по този въпрос. Хората искат да се промени закона, който предвижда да се преливат гласове от чужбина у нас.

Вижте и

„Не трябва да оставяме политиците да се успокоят и да не променят закона. В момента те са готови на всичко. В първия или втория месец от мандата на този парламент трябва да го променят, защото в края няма да го пипнат”, заяви в „Събуди се” математикът Михаил Константинов.

Политологът Димитър Димитров също изрази мнение този път въпросът да не бъде подценен.

НоваТВ, „Събуди се“

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре