Сега четете
Кой ще управлява България? За тайните и явните коалиции.

Кой ще управлява България? За тайните и явните коалиции.

valeriq-veleva-posledicite-ot-skandala-v-dps-shte-bydat-tejki-za-parlamenta-179384Интервю с Валерия Велева, журналист, Велислава Дърева, журналист

Резюме: БСП може да отиде на разговори, но не и на преговори. БСП не може да участва в едно такова управление. Не защото е безотговорна. Обратното.

Това каза в студиото на Нова телевизия Велислава Дърева от БСП по отношение на позицията, която левицата предстои да приеме за разговорите с ГЕРБ, които започват в понеделник. Днес левите се събират, за да решат какво ще им е поведението спрямо сформирането на новото правителство. Според Велислава Дърева в БСП има различни гласове.

Тя обаче бе категорична: „Това правителство, което ще бъде направено, по какъвто и да е начин, ще бъде дясно, с центристки намигания и леви гримаси (имам предвид АБВ). Когато всички партии са в управлението, целият народ излиза в опозиция.“

БСП трябва да бъде истинска лява опозиция, категорична бе Велислава Дърева.

В тези избори избирателите направиха едно изключително важно откритие – няма хегемон – нито партия хегемон, нито лице хегемон. Няма месия, няма спасител. Избирателите разбраха, че никой няма да дойда с магическа пръчка и да ги спаси. В този момент погина митологията за Бат Бойко като преродения Бай Тошо, каза още Велислава Дърева.

Вижте и

Големият победител е същото това задкулисие и същата тази олигархия, срещу кояго българските граждани протестираха повече от 300 дни, е изводът на Валерия Велева.

Нова ТВ, „Здравей, България“ 

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре