Модният блог споделя за своите читатели ексклузивни кадри от изложбата „50-те години – Модата във Франция през периода 1947-1957г.“

28-Annees50-sceno-©-Pierre-Antoine-72

Това десетилетие е период на възход, Златните години, време, което утвърждава името на френската висша мода и връща статута на Париж като столица на световната мода. Годините, в които силуетът се променя, големите творци задават нова естетика и противопоставят своите разбирания. В крайна сметка големият победител е Жената, която получава възможността да подчертае своята красота по най-добрия начин. В блога са показани произведения на Диор, Сен Лоран, Баленсиага, Ланвен-Кастильо, Жак Фат, Пиер Балмен, Шанел, Живанши, Карден и др. Времевият отрязък започва със зараждането на New look на Кристиан Диор и завършва с появата на Ив Сен Лоран.
Вижте повече тук.
За Style inspiratrice
Създаден през юли 2012г. Style inspiratrice е блог, посветен на модата и на стила като начин на живот, на дизайна и на вдъхновението, въплътени в неочаквани форми и комбинации. Блогът е триезичен и разказва истории през погледа на експерт от света на комуникациите и PR. Блогът участва в проекти и инициативи, свързани с популяризирането на българския моден дизайн, като: Le T de style, Мтелеганс, [ZorA*] Jewelry и вдъхновените гривни. Style inspiratrice e първият и единствен български блог на модна тематика, който има френска версия.