0000241253-article2Нито един народен представител от Реформаторския блок няма да подкрепи правителство на малцинството на ГЕРБ. Нито един. Това означава, че с 84 народни представители не можеш да направиш правителство”, заяви в предаването „Здравей, България” Петър Москов от Реформаторския блок.

Според него важното е да се избере консенсусна фигура за министър-председател.

„За мен разговорът „за” или „против” Борисов не съществува”, заяви Москов.

По думите му възможността държавата да бъде преведена успешно „следващите 2 години, до съвместно провеждане на парламентарни и президентски избори”, е да има минимум тройна коалиция като най-възможната, според Петър Москов, би била между ГЕРБ, Реформаторския блок и Патриотичния фронт.

„Ако това са възможностите, трябва да сме на ясно, че такава коалиция може да се случи на базата на ясно разписани приоритети”, заяви още Петър Москов. За Реформаторския блок били важни административната реформа, съдебната система, сигурността и здравеопазването.

Петър Москов коментира и думите на Божидар Лукарски, който пред „24 часа” коментира, че поставянето на условия от страна на реформаторите Борисов да не е бъдещият премиер било „трик за вдигане на електората”. Москов коментира, че това ще бъде санкционирано в рамките на Реформаторския блок. 

„Ако господин Лукарски продължава да твърди това, пътищата ни ще станат много различни”, заяви Петър Москов.

novanews.bg

[spider_facebook id=”1″]