Сега четете
Първото поколение капиталисти трупа пари, второто поколение се занимава с политика

Първото поколение капиталисти трупа пари, второто поколение се занимава с политика

Владимир Зарев В своята  семейна сага „Буденброкови“ Томас Ман твърди, че по правило първото поколение капиталисти трупа пари, второто поколение се занимава с политика, третото излъчва високи интелектуалци, а четвъртото най-вероятно деградира. У нас сякаш се извърши странна и туморна симбиоза между първото и четвъртото поколение.

Преобладаващата част от българските индустриалци, предприемачи и бизнесмени в началото на прехода натрупаха огромни, лесни, подарени или откраднати пари и мигом деградираха. Изнесоха награбеното в чужбина – десетки милиарди левове, или го заровиха в замъци и в безсмислен до отъпяване охолен живот.

Колко от тях развиха предприятия, превърнаха подареното им богатство в работещи фабрики и в работни места? Ножицата между много богатите и много бедните е нереална за страна като България, пропастта между тях е зловеща и това не предвещава светли бъднини нито за бедните, нито за богатите.

Вижте и

Любословие по коментар на писателят ВЛАДИМИР ЗАРЕВ пред сп. Биограф – стр. 46, 07.10.2014

[spider_facebook id=“1″]
[author] [author_image timthumb=’on’]https://luboslovie.bg/wp-content/uploads/2014/10/10524701_771475969570708_1749424139885116578_n-300×232.jpg[/author_image] [author_info]Владимир Пантелеев Пантев е български писател и редактор, с литературен псевдоним Владимир Зарев. Син е на известния историк и литературен критик акад. Пантелей Зарев. Завършва българска филология в Софийския държавен университет. Главен редактор е на списание „Съвременник“. Романите му се превеждат на много европейски езици, а „Разруха“ става бестселър в Германия и САЩ. През 2013 г. ТВ7 пуска сериала „Дървото на живота“, екранизация по романа „Битието“. Съпругата му, поетесата Мирела Иванова, е уредничка в дома-музей „Иван Вазов“. Има 3 дъщери.[/author_info] [/author]
Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре