Сега четете
Обзор на изборите bTV, „Тази сутрин”

Обзор на изборите bTV, „Тази сутрин”

bTVИнтервю с Андрей Райчев – политолог /резюме/

Тема: Пренареждане 2014. Как ще се подреди политическия пъзел?

Гост: Андрей Райчев – политолог

Резюме: „Основната политика на г-н Борисов беше да каже, че няма да вземе властта. Може ли той да си го позволи сега? Отговорът е не. Този път има огромна разлика между миналата година и сега. Дефакто той може да си го позволи, но това ще му струва много. Той много ще разтегли времето на решението си”, коментира политологът Андрей Райчев в предаването „Тази сутрин”.

„Шансовете Реформаторите да влязат във властта ми се виждат минимални. Има голямо недоволство от народа към Борисов. Но той няма нито една загуба до момента. 2009 година той излезе в ролята на отмъстител и народа страшно го харесваше. Той бавно премина към ролята строител. Сега ролята ще е обединител. Въпросът е до кога? Отговорът е до президентските избори. Борисов е амбициозен и това  е неговата цел – да стане президент”, отбеляза Райчев.

„Михаил Миков използва една самоирония, която го прави толкова симпатичен. Борисов има да решава много тежко уравнение с 8 неизвестни. Но Миков има да решава два въпроса. Първо как ще подходи към една оферта от ГЕРБ и второ – какво ще стане с Левицата. Двете уравнения трябва да се обединят, за да имат шансове БСП. Петър Чобанов избра ДПС пред БСП заради добра политическа кариера. ДПС е балансьор по природа и по принцип се стреми да участва във властта. В момента тази партия не се стреми да участва във властта. Те имат нужда от почивка и по този начин Борисов във всеки момент има мълчаливата им подкрепа. Няма човек, който да влезе в политиката и да не съжалява. ББЦ е блестящо изпълнен проект. Политиката е и развлечение и шоу и на тази база ще има и такива партии. Никога в България не се е случвало някой да си купи избори”, заяви Райчев в ефира на bTV.

bTV, „Тази сутрин”

 

 

Интервю с Цветан Цветанов – ГЕРБ /резюме/

Тема: Победител с извити ръце? Готова ли е ГЕРБ на компромиси, за да състави правителство?

Гост: Цветан Цветанов – ГЕРБ

Резюме: „Ако погледнем цифрите ще видим, че за първи път имаме най-ниската избирателна активност. Но във всички 31 избирателни района, ГЕРБ печели 26. ГЕРБ запазва влиянието си във всички области и разширява това влияние. От 27 областни центъра, 25 са за ГЕРБ и 2 са за ДПС. БСП прави пълно отстъпление”, коментира Цветан Цветанов от ГЕРБ в предаването „Тази сутрин”.

„За пореден път се установи, че контролните органи не са в състояние да противодействат на купения вот. Първо трябва да признаем успеха на ГЕРБ. В сегашния парламент трябва да има национално отговорно поведение на всяка една партия. Взехме решение да направим тази пресконференция, на която Борисов не присъстваше, защото така сме преценили. България в момента е в изключително лошо финансово състояние и се лишава от възможността да използва евросредства от оперативните програми. Това е следствие от управлението на правителството на Орешарски”, отбеляза Цветанов.

„Ще направим широко парламентарно общество, за да няма извиване на ръце и поставяне на условия. Ако Радан Кънев продължава да има подобно поведение ще разговаряме с лидера на Реформаторите. Смятам, че имаме много важни цели и личното трябва да бъде на заден план. Трябва да има стабилно управление. Ако ние не седнем и не си говорим в българския парламент това ще бъде много негативно за партиите, но най-вече за българския народ”, добави Цветанов.

„ГЕРБ, БСП и ДПС е невъзможна коалиция. С г-н Първанов отношенията ни са никакви. Патриотичният фронт се държат най-национално отговорно. Целта на всички беше да унищожат ГЕРБ, защото никой не искаше да има партия, която да е независима. ГЕРБ няма да участва в това управление като самоцел. ГЕРБ ще участва в това управление само ако може да реализира управленски решения и цели. Ние ще правим правителство с министър-председател Бойко Борисов и това е единственият възможен вариант”, заяви Цветанов в ефира на bTV.

bTV, „Тази сутрин”

 

 

Интервю с Йордан Христосков – служебен министър на труда и социалната политика /резюме/

Тема: Ще има ли виновни за Горни Лом? Кой допусна нарушенията, довели до трагедията?

Гост: Йордан Христосков – служебен министър на труда и социалната политика

Резюме: „Работодателят е този, който не си е свършил работата, заради което се е стигнало до този трагичен инцидент. Той е обжалвал това в съда и е разчитал на това, че ще може да продължи да работи по същия начин”, коментира служебният министър на труда и социалната политика Йордан Христосков в предаването „Тази сутрин”.

„Не може по всяко време за всеки работник да има инспектор по труда. Това трябва да се следи от ръководството на предприятието. Аз бях човекът, който съобщи на близките, че не е останал нито един жив. Заедно с министър Ненков бяхме при тях преди да бъде съобщено на обществеността за това, което се е случило. Успокоихме ги, че ще бъде наказан този, който е виновен. Инспекцията по труда не е органът, който трябва да носи пряка отговорност. Всички се чувстваме виновни и сме предприели мерки. Това, което правим в момента с министъра на правосъдието е да се ускори процедурата по издаване на смъртни актове. Ще се осигури финансова помощ за наследниците на всеки един от загиналите”, заяви Христосков.

Вижте и

„Извършени са многобройни проверки, за съжаление са установени са над 400 нарушения. Неквалифицираността на работниците е една от възможните хипотези за причина за експлозията в Горни Лом, също така и това, че хората са били притискани да работят бързо за норма”, допълни Христосков в ефира на bTV.

bTV, „Тази сутрин”

 

 

Интервю със Светльо Витков – ПП „Глас народен” /резюме/

Тема: Избирай трудно или оцелявай лесно. Какво реши гласът народен?

Гост: Светльо Витков – ПП „Глас народен”

Резюме: „Субсидиите в момента текат от 2013 година. Това, което гражданите не знаят е, че партия, която мине 1% взима субсидия, но нямат офиси. Ако мине 4% вече получава офиси на цена 0,50 лв./кв.м. Ние сме против платените застъпници, това е една схема за официално купуване на гласове. Друго, което хората не знаят е, че комисиите в СИК-овете са парламентарно представени”, коментира Светльо Витков в предаването „Тази сутрин”.

„Премахването на субсидиите само на малките партии ги обрича. Ако ще се премахват субсидиите, трябва да се премахнат на всички партии. Парите, които се харчат, въобще не са тези, които се обявяват от партиите. Това, че имам 1% не означава, че няма да порасна”, заяви Витков в ефира на bTV.

bTV, „Тази сутрин”

 

Каква е вашата реакция?
Много ми хареса
0
Не ми хареса
0
Не съм сигурен
0
Развълнувах се
0
Вижте коментарите (0)

Напиши коментар

Вашият мейл адрес няма да бъде публикуван.


© 2022 Всички права запазени!
Изработка на сайт от MySuper.Site

Нагоре