Jaguar-E-Type-1-SeriesАмериканец, живеещ в Маями, ще си получи обратно автомобила Jaguar ХКЕ, който му е бил откраднат преди 46 години в Ню Йорк, съобщава Reuters. През 1968 г. Айвън Шнайдер вижда за последен път своя спортен кабриолет пред дома си. Машината му изчезва и мъжът подава жалба в полицията. Въпреки проведеното разследване следите на автомобила се губят и доскоро съдбата му е неизвестна.

През юни тази година старият ягуар е бил разпознат по време на проверка на партида стари автомобили, които са били натоварени в контейнери на кораб и предназначени за пазара в Холандия. След приключването на разследването машината е била върната в САЩ и предстои да бъде предадена на законния й собственик – 82-годишният Шнайдер.

“Когато ми се обадиха по телефона, реших, че някой си прави шега – признава Шнайдер. – Признавам, че доста се вълнувам, още повече след като видях снимки на колата. Когато ми я откраднаха, тя беше на едва 6000 мили. На снимките външният и вид изглежда добре, но отвътре е в ужасно състояние, така че ще се наложи да я ремонтирам. Мечтата ми е да направя поне едно кръгче с колата.”

Любословие по сп. Авто мото свят, стр. 30, 07.10.2014