10592975_326563440851758_5239992172846124248_nСилният вот за ДПС не е проблем ,а възможно най-добрата новина за България, защото гласовете , дадени за ДПС са гласове за националното съгласие. Това каза пред журналисти лидерът на ДПС Лютви Местан на влизане в НДК. „Зад ДПС стоят около 500 000 българки граждани – очаквам около 500 000 да бъде вотът за ДПС”, каза Местан. „След като упражних вота си днес, казах ,че тази вечер трябва да бъдем по-прецизни в изказа си и смятам,че от мен тази вечер няма да чуете заклинание за непартниране. ДПС ще даде своя принос за намирането на решение в тази сложна ситуация”.

Той каза още, че е време да скъсаме с изолационизма и със самоцелното отрицание. „Време е да намерим воля за съгласие, защото пред страната предстоят изключително тежки предизвикателства”, каза още той.

На въпрос дали това е покана към ГЕРБ за разговори Местан заяви: „Нека да преспим окончателните резултати, да ги анализираме с необходимото уважение към суверена, да прочетем вярно онова, което е кодирано във вота на избирателите и само ако имаме воля, ще намерим най-добрата формула на следващото управление”.

Попитан каква е успешната формула при тези резултати Местан отговори, че през следващите осем години България се нуждае от ясен Евроатлантически профил на управлението, което ще реабилитира образа на България в последователен, реален, а не просто формален член на ЕС.

[spider_facebook id=”1″]