10592975_326563440851758_5239992172846124248_nДПС ще се разраства – в това число и в нетрадиционни райони. Това каза на пресконференция председателят на ПП ДПС Лютви Местан.„Ние сме първа политическа сила по доверие на ромите, защото поставихме в центъра на посланията си най-уязвимите български граждани. Ще расте подкрепата за ДПС и сред етническите българи”, посочи Местан.

„Силната подкрепа за ДПС не е проблем за България. Смятам, че е много добра новина за България, защото всеки един глас за ДПС е глас за националното съгласие. Агресията, изолационизмът, самоцелната деструкция няма да решат нито един проблем на българските граждани. Те се нуждаят от политическа отговорност, конструктивен диалог между политическите сили, за да се чувстват силни и отговорни”, добави той.

По неговите думи за ДПС властта не е цел и партията е доказала това на практика. „Всяка партия трябва да обяснява успехите и провалите със собственото си можене и непригодност”, каза още Лютви Местан.

„Законопроектът ни за разкриването на банковата тайна на всички публични фигури, свързани с КТБ, е категоричен знак, че ние сме готови ако има мълчаливо съгласие за задкулисие, което стои зад една или друга финансова институция в България, да кажем, че е време да взривим задкулисието, да стигнем до дъното, до истината, а какви злокобни фигури биха се показали – то това е техен проблем. Дължим прозрачност, цялата истина. ДПС няма проблем с истината, няма страхове. Проблемът са митологемите, с които е разраснал образът на ДПС”, добави Местан.