mestan-nqma-da-podkrepim-nov-kabinet-s-nov-premier-222145„До тази вечер не съм чул по-отговорен политически концепт, на който да стъпим в търсене на изход от сложната ситуация. Ние тази вечер не поставяме условия пред никого, още по-малко пред партията, която е първа по резултат. Имаме политическата доблест и култура да ги поздравим за постигнатия резултат”, посочи Местан.

„Евроатлантизмът не предполага участие в управлението на крайно националистически партии. За пръв път две такива формации намират своето място не омаложава, а засилва тезата на ДПС за необходимостта от ясен, категоричен евроатлантачиески концепт на управление. Ще отстояваме този концепт, независимо дали е имаме отношение към управлението на страната или ще бъдем в опозиция”, добави Лютви Местан.

„Щабът до последно умуваше дали да дадем тази пресконференция или не, като анализът стъпи на казаното днес, след като упражних правото си на вот, а именно, че днес в късните часове думите може да се окажат големият ни враг. Наистина трябва да бъдем много прецизни в анализа и в посланията си, за да не затрудним процеса на намиране на изход от сложната ситуация”, посочи Местан.

Той добави, че ДПС е политическа сила, която увеличава доверието на избирателите си с над 20 %.  „ДПС ще настоява българското правителство да отстоява баланса между принципите на националната държава и правата и свободите на човека, независимо дали става дума за собствената ни родина, или например за кризата Украйна”, заяви Местан.

[spider_facebook id=”1″]