автор: Димитрина Пандурова

Изминава поредната предизборна нощ, предхождана от поредната предизборна кампания. Засега втората, а дали ще има трета – все още изглежда колкото сигурно, толкова и загадъчно!

Изненада няма – на политическия фронт! Вяла кампания, вели избори, вяла предизборна нощ! Доживях – вместо дебати, да слушам млади таланти! Не че имам нещо против…, ама да си знаем времето…, но то какво ли е както трябва, та и това!

Изненада няма, както казах! Може би единствено в размаха на харченето на пари! (Явно има още!) Но то се очакваше и като добавим и помощта на социолозите – хоп, ето ги в следващия парламент! Маймунките ще се облечат с 8 краски костюми.

Изненада няма – негласувалите – тяхната партия е най-огромна – 55 %! Очаквано! И като размисля над българския вот си мисля, че пак тънките сметки не излязоха.

Хокат го драгия избирател, че си стоял вкъщи, че бил такъв, че бил онакъв – ами, Ваша е заслугата, дами и господа, участници в бг политиката.

Лошо било да имало чести избори? Защо? Защото ви свършват парите за покупка? Че и то и без друго бюджетът в тази държава отива основно за партийните издръжки – да се свършат, па да ви видим силите тогава?

Едно е сигурно – това беше кампанията на клишетата – като се започне от тънките сметки и най-голямото – „Гласувайте за по-малкото зло!”, премине се през типичните явления – пазаруване – на едро и дребно, всеки, според възможностите, и се стигне до победители и победени!

Кое е по-малкото зло – дефиниция?

Кое е по-лошо – лоша коалиция, като тази дето се пънеше да ни управлява 1 година или да има всеки месец избори?

Кое е по-лошо? Това да няма мнозинство, това да има 8 партии, всяка от които ще започне да дърпа кокала, или това да имаме нови избори? Или пък избори до дупка – докато тези политици се научат на европейски морал и правила?! Та – кое е по-малкото зло?

По-лошо от това надали!

Аз съм си спестила за еднопосочен билет в близка и цивилизована дестинация, а Вие?

Не че е решение, но както се казва дадох ви твърде много шансове – гласувам точно от 19 години! Стига толкова!